Zaalverhuur en zakelijke bijeenkomsten

Locatie

Het Centraal Museum is gevestigd in het voormalige Agnietenklooster, gesticht in 1420, waarvan delen ook dienst hebben gedaan als kinderweeshuis, militaire paardenstal en psychiatrisch ziekenhuis. In 1999 is het museum verbouwd door de architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Peter Versseput tot haar huidige vorm.
 Het Centraal Museum bestaat sinds 1838 en is het oudste stedelijk museum in Nederland. U vindt er oude en moderne kunst, mode, stadsgeschiedenis en vormgeving, waaronder de grootste Rietveld-collectie ter wereld. Sinds 2006 is het Centraal Museum uitgebreid met het dick bruna huis.

Wij denken graag met u mee over de creatieve invulling van uw vergader- en congresarrangementen. Wilt u uw gasten graag kennis laten maken met onze tentoonstellingen, bijvoorbeeld door middel van een rondleiding of lezing? We bespreken graag gezamenlijk de wensen en mogelijkheden. Ruimtes in het Centraal Museum zijn ook te huur voor een huwelijksvoltrekking, receptie of diner.

Zalenbeschrijving

Voor elke ontvangst, bijeenkomst of vergadering heeft het Centraal Museum een passende ruimte. Het museum beschikt over een bijzonder Auditorium voor 86 personen en de Regentenkamer (in het dick bruna huis) voor exclusieve diners tot 32 personen.
 Daarnaast beschikt het museum over twee zalen met elk hun eigen identiteit: De Refter (oude kloostereetzaal) en de Kapel. In de zomermaanden kunt u terecht in de Kloostertuin.
 Voor grote bijeenkomsten, tot 500 personen, werken wij samen met de naastgelegen Nicolaïkerk.
Een uitgebreide omschrijving van de zalen vindt u hier

Nieuwe ruimte: de Tuinzaal

In juni 2014 zal een drietal nieuwe ruimtes in gebruik worden genomen. Utrecht was in de 19de eeuw een belangrijke garnizoensplaats. De bestemming van het voormalige Agnietenklooster veranderde in 1830 van weeshuis in kazerne. Voor de paarden van de eenheid verrees een stallencomplex. In het poortgebouw van deze voormalige stallen worden nu een vergaderkamer (boardroom) voor 12 personen, een ruimte voor 100 personen een ruimte voor 150 personen gerealiseerd.

Ligging

Het Centraal Museum is gelegen in het Utrechtse Museumkwartier en uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (Lijn 2 vanaf Centraal Station) of auto.
 Naast het museum is er beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Op 10 minuten loopafstand bevindt zich parkeergarage Springweg waarvoor wij uitrijkaarten en pendelbusjes kunnen verzorgen.
Centraal Museum in Google Maps.

Met het houden van uw bijeenkomst in het Centraal Museum steunt u direct het museum. De opbrengst uit de zakelijke verhuur wordt gebruikt voor onder andere het maken van tentoonstellingen en aankopen voor de collectie.

Het Centraal Museum is in het bezit van een Green key certificaat voor duurzaam ondernemen.

Sponsoren en donateurs 

Enkele plaatsen in het museum zijn voorbehouden aan sponsoren en donateurs. Zo is het mogelijk om in de Regentenkamer van het dick bruna huis te dineren, of een privébijeenkomst te organiseren in een expositie. 

Contact

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de afdeling Horeca en Evenementen.

Email evenementen@centraalmuseum.nl, tel. +31 (0)30-2362317

De Refter
De Refter

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten