Zaalverhuur en zakelijke bijeenkomsten

Locatie

Het Centraal Museum is gevestigd in het voormalige Agnietenklooster, gesticht in 1420, waarvan delen ook dienst hebben gedaan als kinderweeshuis, militaire paardenstal en psychiatrisch ziekenhuis. In 1999 is het museum verbouwd door de architecten Stéphane Beel, Lieven Achtergael en Peter Versseput tot haar huidige vorm.
 Het Centraal Museum bestaat sinds 1838 en is het oudste stedelijk museum in Nederland. U vindt er oude en moderne kunst, mode, stadsgeschiedenis en vormgeving, waaronder de grootste Rietveld-collectie ter wereld. Sinds 2006 is het Centraal Museum uitgebreid met het dick bruna huis.

Wij denken graag met u mee over de creatieve invulling van uw vergader- en congresarrangementen. Wilt u uw gasten graag kennis laten maken met onze tentoonstellingen, bijvoorbeeld door middel van een rondleiding of lezing? We bespreken graag gezamenlijk de wensen en mogelijkheden. Ruimtes in het Centraal Museum zijn ook te huur voor een huwelijksvoltrekking, receptie of diner.

Zalenbeschrijving

Voor elke ontvangst, bijeenkomst of vergadering heeft het Centraal Museum een passende ruimte. De multifunctionele Tuinzaal bestaat uit een benedenzaal voor 150 personen, een bovenzaal voor 100 personen, een boardroom voor 12 personen en een groot terras. Het museum beschikt daarnaast over een bijzonder Auditorium voor 86 personen en de Regentenkamer (in het dick bruna huis) voor exclusieve diners tot 32 personen.
 In de zomermaanden kunt u ook terecht in de Kloostertuin. Voor grote bijeenkomsten, tot 600 personen, werken wij samen met de naastgelegen Nicolaïkerk. Een uitgebreide omschrijving van de zalen vindt u hier

Ligging en bereikbaarheid

Het Centraal Museum is gelegen in het Utrechtse Museumkwartier en uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (Lijn 2 vanaf Centraal Station) of auto.
 Naast het museum is er beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Op 10 minuten loopafstand bevindt zich parkeergarage Springweg waarvoor wij uitrijkaarten en pendelbusjes kunnen verzorgen. Download de uitgebreide bereikbaarheidsinformatie, voor uzelf of voor uw gasten. Of vindt het museum in Google Maps.

Steun het Centraal Museum

Uw evenement steunt direct het Centraal Museum. De opbrengst uit de zakelijke verhuur gebruikt het museum om nog mooiere tentoonstellingen te organiseren en collectie-aankopen te kunnen doen.

Sponsoren en donateurs 

Enkele plaatsen in het museum zijn voorbehouden aan sponsoren en donateurs. Zo is het mogelijk om in de Regentenkamer van het dick bruna huis te dineren, of een privébijeenkomst te organiseren in een expositie.

Green Key Certificaat

Het Centraal Museum is in het bezit van een Green key certificaat. De Green Key wordt uitgereikt aan locaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu in het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Contact

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de afdeling Horeca en Evenementen.

Email evenementen@centraalmuseum.nl, tel. +31 (0)30-2362317

Tuinzaal vanuit de tuin
Tuinzaal vanuit de tuin

Foto: Ivar Pel

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten