Horeca

Foto: Bert Muller
Foto: Bert Muller

Museumcafé en De Refter

Er zijn twee locaties in het Centraal Museum voor het nuttigen van een drankje en een broodje: het Museumcafé en Museumrestaurant De Refter. Het café bevindt zich op de entresol boven de entree/boekwinkel. De Refter is te vinden op de eerste verdieping. De Refter wordt regelmatig gebruikt voor evenementen en congressen. In die gevallen is voor museumbezoekers altijd het Museumcafé open. 

Menu
De uitstraling en de capaciteit maken het verschil uit tussen het Museumcafé en De Refter. Ze voeren in principe dezelfde menukaart: lunchgerechten en taart. Omdat er met dagverse producten wordt gewerkt, is de voorraad niet onbeperkt. Zelfs de populaire nijntjebroodjes, voor de allerkleinste museumgasten, kunnen dus opraken – waarvoor graag uw begrip.

Groen

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van het Centraal Museum. Dat houdt in dat er bijvoorkeur en in toenemende mate met biologische - en fairtrade-producten wordt gewerkt. De gebruikte schoonmaakmiddelen zijn zonder uitzondering voorzien van een eco-keurmerk.

Interieur

Het meubilair van het café bestaat uit houten Rietveld-tafels en -krukken; oorspronkelijk waren die zwart-wit geschilderd. De tafels en krukken  zijn onlangs opgeknapt en voorzien van een rode slijtvaste coating.

De Refter, gevestigd in de voormalige kloostereetzaal ('refter'), is door Richard Hutten ingericht. Speciaal voor het Centraal Museum ontwierp hij zware meubels – lange tafels, hoekige stoelen, stoere kroonluchters – met een duidelijke knipoog naar de Middeleeuwen en de kaalheid van kloosterinterieurs.

De Refter is op werkdagen te huur als vergader - of presentatieruimte.

Openingstijden

Museumcafé: dinsdag t/m vrijdag  11.00-17.00 uur
Museumrestaurant De Refter: zaterdag en zondag 11.00-17.00 uur

Contact: evenementen@centraalmuseum.nl

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten