Openingsweekend: ontdek gratis het nieuwe Centraal Museum

Ontdek het nieuwe Centraal Museum tijdens het openingsweekend op 23 en 24 april. Tijdens het feestlijke openingsweekend mag iedereen het museum gratis bezoeken. Een uitgelezen kans om het vernieuwde museum te leren kennen!

Het nieuwe Centraal Museum
Na een verbouwing van drie jaar opent dit weekend het nieuwe Centraal Museum in zijn volle omvang zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan. Het resultaat is een samenhangend, open museum dat in verbinding staat met zijn omgeving. Het museum is tot in detail herzien: van entree tot museumtuin. Centraal hierin ligt de nieuwe missie om het publiek te verrijken met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Tijdens het openingsweekend kunt u  dit voor het eerst ervaren. Dan opent namelijk ook de nieuwe collectieopstelling De Wereld van Utrecht.

Rondleidingen

Tijdens het openingsweekend zijn er extra rondleidingen waaraan je gratis kunt deelnemen.

Meer weten

Bent u benieuwd naar het verhaal achter de vernieuwing? En wilt u alvast meer foto's van het vernieuwde museum bekijken? In de blogpost van Marco Grob (zakelijk directeur) leest u meer over de herinrichting van het Centraal Museum. Bekijk de blogpost

Exclusief openingsfeest

Op vrijdagavond 22 april geeft het Centraal Museum een exclusief openingsfeest. Het museum verloot gastenlijstplekken onder het publiek. Kans maken? Lees meer over het feest en de actie

Wat: openingsweekend van het nieuwe Centraal Museum
Wanneer: 23 en 24 april
Hoe laat: 11.00 - 17.00 uur geopend
Toegang: gratis
Let op: het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis zijn dit weekend niet gratis toegankelijk!

De museumwinkel en het informatiecentrum. Foto: Ivar Pel

Met dank aan: