Edwin Jacobs in gesprek met

Jan Hendrik Verheyen

Elke laatste zondag van de maand gaat directeur Edwin Jacobs in gesprek een kunstenaar of gast die nauw betrokken is bij één van onze actuele tentoonstellingen. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek.

Tijd: 15.00 t/m 16.00 uur

Kosten: gratis (excl. entree)

Reserveren mogelijk: +31 (0)30-2362353, dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur of infocentrum@centraalmuseum.nl

26 juni: Conservator Renger de Bruijn en gastconservator René de Kam.

Al bijna 700 jaar is de Domtoren de trots van de Utrechters en veel Nederlanders. Maar waarom werd die toren eigenlijk gebouwd? En hoe ging dat in zijn werk? In een grote overzichtstentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht wordt de wonderbaarlijke geschiedenis van de Domtoren verteld. Van de middeleeuwen tot nu. Deze tentoonstelling werd gemaakt door onze conservator stadsgeschiedenis Renger de Bruijn. Dit deed hij in samenwerking met  René de Kam, de auteur van het boek De Utrechtse Domtoren. Trots van de stad (2014). In dit gesprek vertellen zij samen over de totstandkoming van de tentoonstelling.

Lees hier meer over de tentoonstelling.