Rondleiding 'Archeologen aan het werk'

Bronzen beeldje van Jupiter (175-200 na Chr), een van de topstukken van de PUG-collectie

foto: PUG-collectie, gemeente Utrecht

Ga met ons mee voor een gratis Engelstalige rondleiding door de tentoonstelling Archeologen aan het Werk.

In de rondleiding ontdekt u de archeologische PUG-collectie en het ontstaan ervan. Hierbij komt het lopende digitaliseringsproject en het belang ervan aan bod. Naast de verschillende voorwerpen in de tentoonstelling tonen we enkele Romeinse vondsten die niet in de opstelling staan. U hoort bovendien over Romeins Nederland of Germania Inferior, zoals het toen genoemd werd.

De volgende vragen komen aan bod: Wat voor Romeinse voorwerpen bevinden zich in de collectie? En waar werden ze voor gebruikt? Wat was het belang van de Romeinse nederzettingen in Nederland voor het Romeinse rijk? Wat doet een stuk mozaïekvloer uit Pompeji in Utrecht?

Voor wie?: Volwassenen

Taal: Engels

Datum: Vrijdag 1 juni

Tijd: 15.00– 16.00 uur

Kosten: entree museum, rondleiding is gratis

Reserveren: niet verplicht (eventueel via rondleidingen@centraalmuseum.nl of +31 (0)30-2362393, dinsdag t/m vrijdag, 10.00 - 13.00 uur)

Collectie van het Provinciaal Utrechts Genootschap

De zolder van het Centraal Museum staat in het teken van de PUG-collectie. Deze beroemde oudheidkundige verzameling van het Provinciaal Utrechts Genootschap voor Kunsten en Wetenschappen (PUG) is met ruim 10.000 stukken één van de belangrijkste archeologische collecties.

tentoonstelling Archeologen aan het werk

Foto: Ernst Moritz