Sit-in met Philip Freriks en Felix Visser

Elke laatste zondag van de maand interviewt directeur Edwin Jacobs een kunstenaar van wie op dat moment werk te zien is in het museum of een gast die een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van een actuele tentoonstelling. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek.

Tijd: 15.00 t/m 16.00 uur

Kosten: gratis (excl. entree)

Reserveren aanbevolen, vol = vol!

Reserveren: +31 (0)30-2362353, dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur of infocentrum@centraalmuseum.nl

30 maart 2014: Philip Freriks en Felix Visser

Aanleiding voor het gesprek is de tentoonstelling ‘Surreële Werelden’. Met onderwerpen als de donkere dromen van Utrecht, de onderbuik van Utrecht, het surrealisme in Utrecht toen en nu gaat directeur Edwin Jacobs in gesprek met journalist, oud- correspondent te Parijs en Utrechter Philip Freriks, en met de voorzitter van de Stichting Muzum, wakker geworden in andermans droom en bedenker van hedendaagse vanitates, Felix Visser.

De tentoonstelling Surreële Werelden is te zien van 15 februari 2014 t/m 9 juni 2014. De expositie toont hoe sterk het surrealisme de kunst en de beeldcultuur heeft beïnvloed – tot op vandaag de dag. Het surrealisme ontstond rond 1920 in Frankrijk, en kreeg tien jaar later in Nederland vaste grond aan de voeten: vooral in Utrecht, dankzij een clubje kunstenaars waarvan J.H. Moesman de centrale figuur was.