Uit de Mode Meet up #2: dragers uit de mode

Art Direction: MAISON the FAUX. Fotografie: Olya Oleinic. Haar en Visagie: Marije Koelewijn, Angelique Hoorn Management. Model: Anna, Elvis Models.

Het Centraal Museum en Modemuze organiseren samen vier 'Meet ups' als verdiepingsprogramma bij de tentoonstelling Uit de Mode, de inloopkast van het museum. De activiteiten vinden plaats tussen 3 augustus en 22 oktober. Iedere keer zoomen we in op één van de vier thema’s in de tentoonstelling: de maker, de drager, de restaurator en de visionair.

Meet up #2: dragers uit de mode

Van sommige kledingstukken in een museumcollectie weten we wie het gedragen heeft, maar het leeuwendeel is anoniem in de collectie gekomen. Toch gek, als je bedenkt dat kleding zo dicht bij een drager heeft gestaan – en deze soms zelf op de maat van zijn of haar lichaam gemaakt is.

In Uit de Mode wordt speciaal aandacht besteed aan de onlosmakelijke verbintenis tussen kleding en de mens. Maar hoe werkt die relatie tussen mensen en mode eigenlijk? Waarom dragen we iets wel, of juist niet? In deze Meet Up gaat stijlantropologe Carmen Hogg in gesprek met trend forecaster Antoinette van den Berg, Said Belhadj en Tamara Karsdorp van Utrechtse Puha, en bruikleengever Nick Pieplenbosch over zijn H&M x Margiela dekbedjas.

Datum: donderdag 7 september
Tijd: 19.00 - 20.30 uur
Kosten: gratis (exclusief entree)

Reserveren gewenst. Mail naar info@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m zondag tussen 10.00 - 17.00 uur naar 030-2362310.

Kom ook naar de volgende Meet ups

Meet up #1: makers uit de mode
Meet up #3: visionairen uit de mode