Rondleidingen en groepsbezoek

Groepsbezoek met eigen gids of begeleider [óók BSO's]

Komt u met een groep [vanaf 10 personen] naar het museum én heeft u uw eigen gids of begeleiders? U bent meer dan welkom!
Geef uw bezoek optijd aan ons door, zo kunnen wij er zorg voor dragen dat het niet te druk wordt op zaal en zowel u als onze groepen met rondleiding van het museum kunnen genieten.

Aanmelden doet u het best via: rondleidingen@centraalmuseum.nl, dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00-13.00 uur 030-2362393 of vul het contactformulier in onderaan deze pagina.

Gratis instaprondleiding op zondag

Komt u op zondagmiddag naar het museum?
Elke zondag om 14.00 uur start een gratis rondleiding in de entreehal, voor wie maar wil, bij voldoende animo. Sluit ook eens aan! De instaprondleiding gaat door de tentoonstelling Kruisvaarders en Weldoeners

Met het gezin naar het centraal museum

Jullie mee met één van onze familie- of peuter/kleuter-tours, heerlijk voorgelezen worden of meedoen met een schilderworkshop. Kijk in onze activiteitenagenda voor leuke en spannende activiteiten voor het hele gezin! Vergeet ook onze familietour niet, voor iedereen van 7 t/m 99 jaar en te volgen op uw eigen smartphone of tablet.

Zelf op stap met de multimediatour

Met een van de multimediatours voor smartphones ontdekt u meer. In maart 2014 lanceerde het Centraal Museum de eerste multimediatour, met luisterfragmenten en video's. Inmiddels zijn er vier gratis tours, waarvan één speciaal voor families met kinderen vanaf 7 jaar. De tours verrijken uw museumbezoek met muziek, achtergrondinformatie en extra toelichting van kunstenaars en conservatoren. Ze nodigen uit om méér te zien en kunst op nieuwe manieren te beleven. 

Ga met uw smartphone of tablet naar tours.centraalmuseum.nl en kies uw favoriete tour. Een app downloaden is niet nodig. In het museum is gratis Wifi beschikbaar.
Geen smartphone? In het Informatiecentum (in de entreehal) kunt u een apparaat lenen. Ook koptelefoons zijn daar te leen.

Onvergetelijk Centraal

Onvergetelijk Centraal is het nieuwe programma voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. In een interactieve rondleiding met een ontspannen, positieve sfeer samen kunst bekijken en bespreken. De focus ligt op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte. Dit programma is ook te boeken voor groepen. Meer informatie en reserveren.

Rondleidingen

Komt u met een groep naar het museum? Bekijk hieronder ons aanbod rondleidingen. U kunt uw rondleiding aanvragen via het formulier onderaan deze pagina.Ook voor het onderwijs hebben we een ruim aanbod, van voorschool tot HBO, kijk op onze onderwijspagina.

Maximale groepsgrootte:  20 personen per groep
Kosten rondleiding:  € 80 per groep, exclusief entree [zie actuele entreeprijzen]
Tijden:  binnen openingstijden, op aanvraag
Duur:  circa 1 uur
Taal:  Nederlands. Voor een rondleiding in een vreemde taal (Engels) wordt een toeslag van  € 15 gevraagd.

Dit is het Centraal Museum!           

Ontdek de hoogtepunten uit onze vaste collectie. Meer dan 50.000 objecten en archiefstukken zijn in de afgelopen 170 jaar verzameld in het oudste stedelijk museum van Nederland. Binnen de collectie onderscheiden we vijf hoofdcollecties: Stadsgeschiedenis, Oude Schilderkunst, Moderne Kunst, Toegepaste Kunst en Mode & Kostuums.
Jan van Scorel, het poppenhuis, Pyke Koch, Gerrit Rietveld, Dick Bruna, Tejo Remy, Viktor & Rolf, Iris van Herpen… alle klassiekers uit de vijf collecties komen samen tot hun recht in de collectieopstelling Dit is het Centraal Museum! Lees meer over de tentoonstelling.

‘Kruisvaarders en Weldoeners’ 

De tentoonstelling Kruisvaarders en Weldoeners vertelt het fascinerende verhaal van de Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht. Deze kruisridderorde streed voor het christelijk geloof in het Heilige Land en aan de Oostzee. Daarnaast had de orde een verzorgende taak. De orde bestaat nog steeds. Kruisvaarders en weldoeners presenteert alle ontwikkelingen in en rond deze orde van de 12e eeuw tot nu, van de kruistochten tot aan het Duitsche Huis aan de Utrechtse Springweg. Nooit eerder is het waardevolle erfgoed van de orde samen tentoongesteld aan een breed publiek.

‘Verborgen betekenissen’ (oude kunst & mode)

Wat valt er af te lezen aan de kleding op schilderijen? Deze thematische rondleiding zoomt in op de kledingcodes in de 16de en de 17de eeuw aan de hand van het werk van de Utrechtse Oude Meesters. Wat zegt de manier waarop het keurslijf wordt gedragen bijvoorbeeld over de dame in kwestie? En waarom dragen zoveel geportretteerden zwart?

Rondleiding op maat 

Wilt u graag een rondleiding in het kader van een bepaald thema, kunstvorm of onderwerp? Neem dan contact met ons op. In één rondleiding verschillende presentaties of tentoonstellingen bezichtigen, kan ook een interessante optie zijn. Bekijk hier onze actuele tentoonstellingen..

Illustratie Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2015
Illustratie Dick Bruna © copyright Mercis bv, 1953-2015

Kinderfeestje in Feest! Nijntje 60 jaar

Gefelicteerd!!

Kom samen met nijntje je verjaardag vieren! In de tentoonstelling Feest! Nijntje 60 jaar komen uw kind en zijn/haar vriendjes en vriendinnetjes niet alleen alles te weten over nijntje en haar vriendjes maar ook over het vieren van een feestje, van het uitpakken van cadeautjes, stempelen met balonnen tot het maken van verjaardagsmuziek; het is één groot feest. Aan het eind van het feest wordt er op pannenkoeken getrakteerd in het museumrestaurant.

Voor wie: kinderen van 5 en 6 jaar 
Max. groepsgrootte: 8 kinderen 
Duur: max. 2 uur 
Kosten: € 100,-

U kunt een feestje aanvragen via het formulier onderaan deze pagina.

 

Fill out my online form.
Use Wufoo integrations and get your data to your favorite apps.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten