Toegankelijkheid

foto: Dea Rijper
foto: Dea Rijper

Rolstoelroute

Het doolhofachtige karakter van het gebouw is een van de charmes van het Centraal Museum, maar staat soms op gespannen voet met de toegankelijkheid. Voor bezoekers in een rolstoel is er daarom de Rolstoelroute (ook verkrijgbaar aan de balie). Die leidt u handig door alle museumzalen en wijst de weg naar de liften. Houdt u er rekening mee dat voor rolstoel- en rollatorgebruikers enkele deuren lastig te openen zijn.

Tijdens de Herinrichting zijn sommige delen van het gebouw lastig bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn of een rolstoel gebruiken. We zetten tijdelijk extra medewerkers in om u door het gebouw te begeleiden. Vraag gerust om assistentie.

De aula en de entresols van Expo 10 en 11 zijn alleen via trappen bereikbaar. De entresols worden niet bij elke expositie gebruikt. De lift naar Expo 10 en Expo 11 is toegankelijk voor rolstoelen met een maximale afmeting van 86 x 140 cm (max. hefvermogen: 400 kg). Er is een alternatieve route door de tuin, vraag assistentie bij de balie als u hiervan gebruik wilt maken. De overige liften in het museum meten 150 x 200 cm. (Update: van september 2014 t/m half februari 2015 is een groot deel van het gebouw gesloten wegens herinrichting, zie plattegrond)

dick bruna huis en Rietveld Schröderhuis

Het dick bruna huis is toegankelijk voor rolstoelen. Om er binnen te komen, heeft u echterhulp nodig. Dit kunt u vragen aan de beveiliging. Het Rietveld Schröderhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden zijn er (nog) geen speciale voorzieningen.

Dovenlus

Het Centraal Museum biedt slechthorenden de mogelijkheid om tijdens lezingen en presentaties gebruik te maken van een dovenlus. De apparatuur voor de ringleiding is te reserveren via  +31(0)30- 236 2349 en af te halen bij de entree.

Faciliteiten

Het Centraal Museum beschikt over twee hoepelrolstoelen. Op het Nicolaaskerkhof is een invalidenparkeerplaats.

Contact 

Heeft u vragen over toegankelijkheid, of wilt u bijzonderheden omtrent uw bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan tijdens openingstijden contact op met het Informatiecentrum via +31 (0)30-2362353 of Infocentrum@centraalmuseum.nl.

Plattegrond, per 21 februari 2015

Vanwege de Herinrichting is een deel van het museum gesloten. De gele gebieden op onderstaande plattegrond zijn per 21 februari geopend. 

Momenteel wordt de kapel en het nieuwe entreegebied verbouwd. Dit kan overlast en/of omlopen betekenen.

Plattegrond per 21 februari 2015. Geel = open
Plattegrond per 21 februari 2015. Geel = open

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten