Toegankelijkheid

foto: Dea Rijper
foto: Dea Rijper

Het doolhofachtige karakter van het gebouw is een van de charmes van het Centraal Museum, maar staat soms op gespannen voet met de toegankelijkheid. Houdt u er rekening mee dat voor rolstoel- en rollatorgebruikers enkele deuren lastig te openen zijn.

Tijdens de Herinrichting zijn enkele Expo's lastig te bereiken voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Daarom zetten we in deze periode extra medewerkers in. Vraag gerust om assistentie.

De aula en de entresols van Expo 10 en 11 zijn alleen via trappen bereikbaar. De entresols worden niet bij elke expositie gebruikt. 

dick bruna huis en Rietveld Schröderhuis

Het dick bruna huis is toegankelijk voor rolstoelen. Om er binnen te komen, heeft u echter hulp nodig. Dit kunt u vragen aan de beveiliging. Het Rietveld Schröderhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden zijn er (nog) geen speciale voorzieningen.

Dovenlus

Het Centraal Museum biedt slechthorenden de mogelijkheid om tijdens lezingen en presentaties gebruik te maken van een dovenlus. De apparatuur voor de ringleiding is te reserveren via  +31(0)30- 236 2349 en af te halen bij de entree.

Faciliteiten

Het Centraal Museum beschikt over twee hoepelrolstoelen. Op het Nicolaaskerkhof is een invalidenparkeerplaats.

Contact 

Heeft u vragen over toegankelijkheid, of wilt u bijzonderheden omtrent uw bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan tijdens openingstijden contact op met het Informatiecentrum via +31 (0)30-2362353 of Infocentrum@centraalmuseum.nl.

Actuele plattegrond

Tijdens de Herinrichting zijn sommige delen van het gebouw gesloten of minder goed bereikbaar.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten