Museumwinkels

Foto: Bert Muller
Foto: Bert Muller

Museumwinkel

De museumwinkel is ondergebracht in de entreehal van het Centraal Museum. Naast de catalogi van de lopende tentoonstellingen en eigen uitgaves, vindt u er ook verscheidene titels met betrekking tot onze uiteenlopende collecties. Van mode tot oude kunst, van design tot Utrechtse stadgeschiedenis. 

Het assortiment kunstboeken sluit altijd aan bij de actuele tentoonstellingen. Voor de tentoonstelling Surreële werelden hebben we een breed aanbod aan titels: o.a. over J.H. Moesman, Joan Miró, Kinke Kooi, Phillip Akkerman, Paul Klemann, Paul de Reus, Marcel Duchamp en het Manifestoes of Surrealism van Andre Breton.

Museumkaart te koop in de entreehal
Museumkaart te koop in de entreehal

Natuurlijk kunt u in de museumwinkel ook terecht voor een ruim assortiment kado-artikelen, verzamelitems, souvenirs, ansichtkaarten en de Museumkaart.

Voor de tentoonstelling Surreële werelden hebben we postkaarten van o.a. J.H. Moesman, René Daniels, Karel Appel, Dali, Max Ernst en Man Ray.

Man Ray, Cadeau, 1974
Man Ray, Cadeau, 1974

 


Een echte Man Ray bezitten? Het Centraal Museum heeft 3 van de 5000 unieke replica’s van zijn werk Cadeau in de winkel, met gesigneerd certificaat van echtheid: € 1500

Ook in het assortiment: de glazen ‘Lullen-Asbak’ van Maria Roosen ( € 550).

U kunt het surrealisme ook voor een zachter prijsje in huis halen. Corinne Groot ontwierp kussentjes met handjes, tepels, eierdooiers en surrealistische printjes zoals bakstenen. Vanaf € 19,95

 

 

Museumwinkel dick bruna huis

In de winkel van het dick bruna huis vindt u nijntjeboeken in verschillende talen en een breed scala aan andere Dick Bruna-artikelen: van knuffels en t-shirts tot spelletjes en ansichtkaarten.

De junior kratstoel van Gerrit Rietveld is er te oop voor € 192, met certificaat en chip, evenals de junior krattafel (€ 192).

Openingstijden

dinsdag t/m zondag 11.00 - 17. 00 uur. Beide winkels zijn te bezoeken zonder toegangsbewijs.

Contact: museumwinkel@centraalmuseum.nl of +31 (0)30-2362386 

 

Foto: Hans Wilschut
Foto: Hans Wilschut

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten