BankGiro Loterij schenkt € 100.000 extra per jaar

Dinsdagavond 5 februari maakte de BankGiro Loterij bekend de jaarlijkse bijdrage aan het Centraal Museum te verhogen met maar liefst 100.000 euro. Dit betekent dat het Centraal Museum nu geen 200.000 euro maar 300.000 euro aan jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij ontvangt. De BankGiro Loterij benoemt hierbij dat ‘het Centraal Museum op een succesvolle koers ligt’ en dat zij hier graag aan bijdragen. De verhoging van de bijdrage kwam voor het Centraal Museum als een grote verrassing. Met het bedrag zullen projecten worden gerealiseerd waarmee de huidige koers doorgezet wordt.

Goed Geld Gala

De BankGiro Loterij kan dankzij 650.000 deelnemers dit jaar 64 miljoen euro schenken aan Cultuur in Nederland. Tijdens het Goed Geld Gala wat dinsdagavond plaats vond in het Scheepsvaartsmuseum in Amsterdam reikte de BankGiro Loterij bedragen uit aan meer dan 65 culturele organisaties in Nederland. Andere musea uit Utrecht ontvingen ook een bedrag, waaronder het Museum Catharijneconvent, het Spoorwegmuseum en Museum de Speelklok.

Speel ook mee met de BankGiro Loterij en draag bij aan cultuur.