Dick Bruna overleden

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Dick Bruna is overleden.
Marco Grob, zakelijk directeur Centraal Museum en nijntje museum: "Dick Bruna's overlijden betekent een groot verlies voor de Nederlandse vormgeving. Niet alleen is zijn werk een inspiratiebron voor andere kunstenaars, ook is Bruna ongekend populair bij onze bezoekers. De collectie van Dick Bruna die het Centraal Museum in bruikleen heeft is dan ook van grote waarde voor het museum. Wij zijn er trots op dat we – via Atelier Dick Bruna in het Centraal Museum en via het nijntje museum – jong en oud kunnen laten kennismaken met zijn werk. Deze erfenis is universeel en blijvend."

UPDATE 18 februari: in de tentoonstelling Atelier Dick Bruna ligt een condoleanceboek. U bent van harte welkom dit te komen tekenen. Het Centraal Museum is tot en met vrijdag 24 februari gratis toegankelijk.

Er is ook een online condoleanceregister.