Rietveld Schröderhuis beter zichtbaar in Utrecht

Het Rietveld Schröderhuis

foto: Ernst Moritz

Het Centraal Museum, de Stichting Rietveld Schröderhuis, de Gemeente Utrecht en de Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) gaan samenwerken aan het beter beleefbaar maken van Rietvelds nalatenschap in de stad Utrecht. De overeenkomst hiervoor wordt getekend op donderdag 28 februari.

Het Rietveld Schröderhuis is onderdeel van het Centraal Museum én staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst naast o.a. de Waddenzee en de Amsterdamse grachten. Om het Rietveld Schröderhuis bij een breder publiek bekend te maken heeft het Centraal Museum samen met de Stichting, de Gemeente en het Rijk een plan ontwikkeld. Dit plan moet worden uitgevoerd in de periode 2013-2015. Het Rijk zal deze plannen ondersteunen met een bedrag van maar liefst 185.000 euro.

Rietveld in Utrecht

Eén van de plannen bestaat uit het zichtbaar maken van dit 20ste-eeuwse cultureel erfgoed binnen de grenzen van de stad Utrecht. Alle Rietveld-gebouwen krijgen een speciaal ontworpen Rietveld-schildje, er komt een bewegwijzerde route en er worden digitaal en analoog wandel-, fiets-, en autoroutes beschikbaar gesteld.

Internationaal netwerk

Tot slot gaat de RCE samen met het Centraal Museum deelnemen aan het cultuurprogramma ‘Less is more’, waarin de architectuur van het Modernisme op internationaal niveau centraal staat. Dit leidt in 2015 tot een colloquium dat samen met partners in Duitsland en de stad Straatsburg wordt voorbereid.