Avondopenstelling van het Centraal Museum

Met ingang van 5 januari 2017 is het Centraal Museum voortaan iedere eerste donderdag van de maand tot 21.00 uur open. Het is daarmee het eerste museum in Utrecht dat ’s avonds geopend is. De avondopenstelling is onderdeel van het beleidsplan dat is opgesteld voor de komende jaren. Dit plan is erop gericht om het aantal van 250.000 bezoekers per jaar structureel te borgen.

Avondopenstelling van het Centraal Museum

Het Centraal Museum wil met de avondopenstelling bezoekers de gelegenheid geven om na werktijd en buiten het weekend om het museum te bezoeken en zo inspelen op de 24-uurs economie. Ook geeft het museum op deze manier invulling aan zijn maatschappelijke rol. Het Centraal Museum wil van betekenis zijn voor Utrecht en de Utrechters. Meer mensen naar het museum, betekent ook meer mensen naar de stad.

Tot 1 juli geldt een speciaal introductietarief om het museum ’s avonds te bezoeken. Vanaf 17.00 uur ontvangen bezoekers 50% korting  op de reguliere toegangsprijs.

Zakelijk directeur Marco Grob:
“We hopen met de avondopenstelling nieuwe doelgroepen aan te spreken, mensen die overdag geen gelegenheid hebben om het museum te bezoeken maar voor wie dit ’s avonds wellicht wel mogelijk is. Ook hopen wij dat andere Utrechtse musea ons voorbeeld gaan volgen.”

De avondopenstelling geldt alleen voor het Centraal Museum en niet voor het nijntje museum.