Centraal Museum in Hoog Catharijne

Sinds kort bevindt een klein stukje van het Centraal Museum zich in Hoog Catharijne. Gedurende anderhalf jaar is er een kleine presentatie over de Stijl en Gerrit Thomas Rietveld, geplaatst in een vitrine van het winkelcentrum. De komende acht weken staat een replica van de Rood-blauwe leunstoel tentoongesteld, samen met een Mondriaanjurk van ontwerper Michael Barnaart van Bergen.

Wisselende presentatie

Om de 8 weken zullen de objecten in de vitrine wisselen. De tentoongestelde kleding zal vanaf de volgende wissel aangedragen worden door studenten van de HKU. Zij ontwerpen kledingstukken geïnspireerd op de Stijl. Daarnaast zet een nieuwe uitgave van Rietvelds Hanglamp (drie-buizen-lamp) de vitrine de gehele anderhalf jaar in de spotlight.

nijntje op het pleintje

Naast de Stijl en Rietveld heeft ook nijntje een plekje in Hoog Catharijne. Op het Radboudplein staat een 1,70 meter hoge nijntje in een geel jurkje. Dick Bruna’s creatie vrolijkt het centrale plein op en nodigt kinderen uit om met haar op de foto te gaan.