Centraal Museum ontvangt €304.724 BankGiro Loterij

Het Centraal Museum ontvangt €304.724 van de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij heeft donderdag 16 februari tijdens het Goed Geld Gala €304.724 aan het Centraal Museum geschonken. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: deelnemers van de loterij maken kans op prijzen en steunen tegelijkertijd culturele organisaties. Dit jaar verdeelde de loterij een recordbedrag van ruim €66,9 miljoen euro over 66 culturele organisaties, waaronder het Centraal Museum.

Centraal Museum ontvangt bijdrage van €304.724

Het Centraal Museum is sinds 2006 beneficiënt van de BankGiro Loterij en ontvangt jaarlijks een bijdrage van €300.000. Dit jaar heeft het museum daarbovenop een door deelnemers gekozen bijdrage van €4.724 ontvangen. Het bedrag werd op 16 februari tijdens het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in ontvangst genomen door museumdirecteuren Bart Rutten en Marco Grob.

Cultuur in Utrecht

Dit jaar schenkt de BankGiro Loterij ruim 1,4 miljoen euro aan cultuur en behoud van cultuur in de stad Utrecht. Naast het Centraal Museum ontvangen ook het Spoorwegmuseum, Museum Catharijneconvent en Museum Speelklok een bedrag van de BankGiro Loterij. Tevens ontvangt Museum Sterrenwacht Sonnenborgh een eenmalige schenking van de BankGiro Loterij. Hiermee kan het museum vanaf medio 2018 volledig hernieuwd zijn deuren openen voor publiek.

Speel ook mee aan de BankGiro Loterij en draag bij aan cultuur.