Koninklijke belangstelling voor Utrechtse projecten ‘De Stijljaar’

Koning opent het Stijljaar in Den Haag

Afgelopen zaterdag opende Koning Willem Alexander de tentoonstelling Mondriaan en De Stijl in het gemeentemuseum Den Haag. Daarmee gaf hij tevens het officiële startsein voor het landelijke themajaar over 'De Stijl'. Hierbij waren verschillende andere instellingen aanwezig die komend jaar aandacht besteden aan De Stijl. Ook het Centraal Museum was uitgenodigd. Zakelijk directeur Marco Grob kon afgelopen zaterdag de Koning persoonlijk de plannen van het Centraal Museum toelichten. Hij vertelde de Koning dat op 3 maart de grote expositie Rietvelds Meesterwerk opent. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat het Rietveld Schröderhuis als thema in een tentoonstelling centraal staat. Als onderdeel van de tentoonstelling geeft kunstenaar David Bade op hedendaages wijze vorm aan de bijzondere relatie tussen Gerrit Rietveld en Truus Schröder in zijn project 'De Liefdesklus'. De Koning was zeer geïnteresseerd.

De provincie Utrecht werd daarnaast nog vertegenwoordigd door Paul Balthus van het Mondriaanhuis en Robert de Roos van Kade in Amersfoort; ook zij spraken kort met de Koning.