MBO-expertdagen 11 en 12 april

Zaaloverzicht Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl! door Ernst Moritz 1

Dinsdag 11 en woensdag 12 april verwelkomt het Centraal Museum  480 studenten van MBO Utrecht, ROC Midden Nederland, Nimeto en het Grafisch Lyceum. Alle studenten worden deze dag ondergedompeld in De Stijl. Zij bezoeken het Rietveld Schröderhuis en in Amersfoort het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE. Een bezoek aan Rietvelds Meesterwerk mag deze dag natuurlijk niet missen.

De MBO-studenten zullen niet alleen kennis opdoen over De Stijl, ook doen zij inspiratie op voor het ontwerpen van een Tiny House. Ze zullen in gesprek gaan met kunstenaars en designers over hoe een ontwerpproces er uit ziet. Op 12 april komt de gedeputeerde van de provincie voor onderwijs en werk, Pim van de Berg, op bezoek in het Centraal Museum om de studenten aan de slag te zien.

De MBO-expertdagen worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Utrecht.