Nationale Museumweek 2017

Date-avond

NATIONALE MUSEUMWEEK

3 t/m 9 april 2017
Tijdens Nationale Museumweek kunt u de museale schatten van Nederland ontdekken. Bewonder van 3 tot en met 9 april verschillende Gouden Pronkstukken door het hele land. Wij zetten de rood-blauwe stoel van Rietveld in het zonnetje! Benieuwd wat er verder deze week te beleven is in het Centraal Museum? Hieronder hebben we alle activiteiten op een rijtje gezet.

WERKPLAATS DE LIEFDESKLUS

Elke dag doorlopend
De tentoonstelling Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl! eindigt in een Werkplaats. Kunstenaar David Bade gaat vanaf 4 maart t/m 11 juni met bezoekers klussen aan een nieuw Rietveld Schröderhuis. Zo groeit er langzaam in de Werkplaats een uit zijn voegen barstende versie van het Rietveld Schröderhuis, een nieuw kunstwerk dat deel wordt van de collectie van het Centraal Museum.

Locatie: De Werkplaats EXPO 3, Centraal Museum Utrecht
Meer informatie: Werkplaats de Liefdesklus

FILM RIETVELD RUIMTEKUNSTENAAR

Elke dag doorlopend
Een film van Bertus Mulder over de totstandkoming van het meest bijzondere huis van Utrecht. Hierin vertellen Gerrit Rietveld en Truus Schröder over het ontstaan van Rietveld Schröderhuis en hoe het was om hier te wonen. De film wordt getoond in het kader van de tentoonstelling ‘Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!’, die tot en met 11 juni is te bezoeken.

Datum: De film wordt elke dag doorlopend getoond
Locatie: Auditorium, Centraal Museum Utrecht
Meer informatie over de activiteit: Film Rietveld Ruimtekunstenaar

AUDIOTOUR MET DE STEMMEN VAN GERRIT RIETVELD EN TRUUS SCHRÖDER

Elke dag doorlopend
Luister naar de originele stemmen van Gerrit Rietveld en Truus Schröder via de audiotour bij de tentoonstelling Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!

U kunt deze tour op uw eigen smartphone volgen:
Maak verbinding met wifi-netwerk: CMU-Publiek
Wachtwoord: centraalmuseum
Ga via internet naar tours.centraalmuseum.nl

Heeft u geen smartphone? Dan kunt u een apparaat lenen bij de kassa van het museum.
Locatie: EXPO 2 + 3, Centraal Museum Utrecht

AVONDOPENSTELLING

6 april
Ook tijdens de Nationale Museumweek is het Centraal Museum op donderdag 6 april extra lang te bezoeken. Sinds dit jaar is het Centraal Museum voortaan iedere eerste donderdag van de maand tot 21.00 uur open. Tot 1 juli geldt een speciaal introductietarief om het museum ’s avonds te bezoeken. Vanaf 17.00 uur ontvangen bezoekers 50% korting op de reguliere toegangsprijs. Tijdens de avondopenstelling op 6 april zijn er speciale activiteiten georganiseerd, namelijk het kunstenaarsconcert van Kees Wennekendonk en de date-avond.

KUNSTENAARSCONCERT KEES WENNEKENDONK

Avondopenstelling 6 april 2017
Van 17 maart tot en met 28 mei presenteert het Centraal Museum Kees Wennekendonk: multidisciplinair kunstenaar. Je kunt in deze tentoonstelling niet alleen genieten van fotografie, tekeningen en toegepaste kunst. De kunstenaar verzorgt namelijk ook bijzondere concerten op zaal.

In de tentoonstelling staat de piano al klaar, waarachter Kees Wennekendonk zijn muziek ten gehore brengt. Tijdens de avondopenstellingen van het museum op donderdag 6 april en donderdag 11 mei verzorgt de kunstenaar en musicus bijzondere concerten in de tentoonstelling. Als singer-songwriter zal hij liedjes uit zijn repertoire zingen en spelen, terwijl hij wordt omringd door zijn kunst. Ook geeft Wennekendonk soms spontaan een optreden op zaal… Laat je verrassen door deze veelzijdige kunstenaar!

Tijd: 20.00 – 20.30 uur
Locatie: EXPO 8, Centraal Museum Utrecht
Meer informatie over de activiteit: Kunstenaarsconcert Kees Wennekendonk

DATE-AVOND

Avondopenstelling 6 april 2016
Zin in een gesprekje tijdens je museumbezoek? Vraag een button bij de kassa en laat zien dat je hier voor open staat! Daten in de breedste zin van het woord. In gesprek gaan met de andere bezoekers; over de meubels van Rietveld of samen een liefdesklus maken in de werkplaats van Centraal Museum. Uiteraard mag daar een date uit voortkomen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Tijd: 17.00 – 21.00 uur
Button: verkrijgbaar bij de kassa
Meer informatie over de activiteit: Date-avond

Foto zwart-wit: Het Utrechts Archief | Foto kleur: Centraal Museum, Utrecht | Ontwerp: Kummer & Herrman

Meer informatie over de tentoonstelling: Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl!