Nieuwjaarsduik Culturele Zondag 2017

De wereld van Utrecht

Collectie CMU, De Wereld van Utrecht door Ivar Pel

Tijdens de Culturele Zondag Nieuwjaarsduik op 15 januari 2017 komt het thema ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ aan de orde, waarmee 100 jaar De Stijl wordt gevierd. Centraal Museum sluit aan bij de Nieuwjaarsduik met verschillende activiteiten en geeft 50% korting op de entree*.

Nadia Abdelkaui, conservator in opleiding, geeft een lezing over de tentoonstelling 'Rietvelds Meesterwerk: Leve De Stijl!' in Stadsschouwburg Utrecht en Winkel van Sinkel.

Een replica van de beroemde Rietveld stoel (bruikleen van Centraal Museum) wordt in de Nicolaïkerk gezet en zal inspiratiebron zijn van jazz improvisaties door orgeltrio HOT. Boogie Woogie in Stijl!

Praktische informatie 15 januari 2017

Activiteit: Lezing ‘Rietvelds Meesterwerk: Leve De Stijl!’
Door: Nadia Abdelkaui
Waar: Stadsschouwburg Utrecht