Nominatie Children’s Museum Award

dick bruna huis

foto: Robert Glas

Het dick bruna huis is genomineerd voor de Children’s Museum Award. Dit is de prijs voor het beste kindermuseum. Om kans te maken moeten musea specifieke programma’s of tentoonstellingen hebben voor de groep tot 14 jaar oud. Het dick bruna huis, sinds 2006 onderdeel van het Centraal Museum, is één van de vijf Nederlandse musea die genomineerd zijn voor de prijs. Andere musea uit Nederland zijn:  Archeon, Drents Archief, Museum Beeld en Geluid en  Maritiem Museum Rotterdam. In totaal dingen 15 musea mee naar de prijs – een bronzen beeld van nijntje (!) – die op 27 maart in Bologna zal worden uitgereikt. Eveline Reeskamp, senior medewerker Educatie & Interpretatie bij het Centraal Museum, vertelde aan RTV Utrecht waarom wij kans maken op de prijs, en wat we gaan doen als we de prijs winnen. Het interview kan je hier beluisteren.

De Children’s Museum Awards zijn een initiatief van de European Museum Academy en Hands on! International, dat de kwaliteit van internationale kindermusea wil bevorderen.