Help mee bij het maken van onze nieuwe app

YoMu is a mobile and personal museum experience. It will be your guide, tells you hidden stories and shows you images, art and sounds that surround you.

YoMu is a personalized, situational awareness app that lets you (re)discover the city. It’s YourMuseum. YoMu

Het Centraal Museum gaat een bijzondere nieuwe app maken: YoMu.
YoMu is een iOS/Android smartphone applicatie die op basis van locatie, datum, weer, open data en persoonlijke interesses een cultuurroute in Utrecht voor je samenstelt. Op straat en in musea brengt deze app je een programma dat bij jou past.

YoMu dompelt je onder in een verhaal dat je tijd en plaats doet vergeten. YoMu is als een avontuur met een lokale expert die je door een nieuwe stad gidst: iemand die alle goede plekken kent en die weet waar de mensen zijn die je leuk zal vinden. Iemand die deuren kan openen die normaal gesloten blijven. Die verbanden legt tussen heden en verleden.

Oproep: meld je aan voor het Testlab

YoMu wordt ontwikkeld in samenwerking met het Universiteitsmuseum Utrecht, Het Utrechts Archief, IN10 Communicatie en misschien wel met jou!

In verschillende Testlabs willen we samen met aanbieders (musea) en gebruikers (publiek) YoMu zo goed mogelijk ontwikkelen. Wat is de beste gebruikerservaring? Wat verwachten gebruikers van een culturele route in Utrecht? Welk museaal aanbod vinden ze interessant, en hoe willen ze dat voorgeschoteld krijgen?

Lijkt het je interessant om mee te denken over YoMu, geef je dan nu op voor het eerste Testlab.

Datum: zaterdag 2 maart 2013, 10.30 - 12.30 uur. Aansluitend staat een lekkere lunch voor je klaar en kun je gratis Blue Jeans of andere tentoonstellingen bezoeken.
Locatie: Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, Utrecht.

Ben je tussen de 20 en 40 jaar en houd je van kunst en cultuur; woon, studeer of werk je in Utrecht én ben je beschikbaar op zaterdag 2 maart, van 10.30-12.30 uur? Geef je dan snel op. We hebben plaats voor ongeveer tien testers.

Stuur een mailtje met je gegevens en (korte) motivatie naar Bonny van Sighem of Nanda Broekhuizen. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden.

Meer informatie via Bonny (030 2362339) of Nanda (030 2362396), of per mail.
hier het nieuwsbericht over de subsidietoekenning van SNS REAAL Fonds.