Rietveld wandelroute

Exterieur Rietveld Schröderhuis

Ter ere van het Stijljaar ontwikkelt het Centraal Museum Utrecht een speciale Rietveld wandelroute. Deze wandeling voert langs verschillende ‘Rietveld’ plekken in de stad Utrecht. Dit zijn bijvoorbeeld het geboortehuis van Rietveld, zijn werkplaats, het huizenblok op de Erasmuslaan en natuurlijk het Rietveld Schröderhuis. Naast deze monumenten is ook het Centraal Museum zelf in de route opgenomen. Het museum bezit de grootste collectie Rietveld objecten ter wereld waaronder het Rietveld Schröderhuis. De wandeling voert verder langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Utrecht zoals de Dom en de Oude Gracht. De wandeling is 5 km lang.

De Rietveld wandelroute is te koop in de museumwinkel van Centraal Museum voor 1 euro. Ook kunt u hier de Rietveld wandelroute downloaden.

Mede mogelijk gemaakt door bijdrage van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.