Zalen

Voor elke ontvangst, bijeenkomst of vergadering heeft het Centraal Museum een passende ruimte. Hieronder volgt een overzicht van alle zalen die het Centraal Museum ter beschikking stelt. 

Tuinzaal: benedenzaal
Tuinzaal: benedenzaal

De Tuinzaal

In de 19de eeuw was Utrecht een belangrijke garnizoensplaats. Het voormalige Agnietenklooster veranderde in 1830 in een kazerne. Voor de paarden van de eenheid werd een groot stallencomplex gebouwd. Toen in 1921 de kazerne werd verbouwd tot museum, bleven de stallen lange tijd leegstaan - met uitzondering van een klein deel dat werd ingericht als tentoonstellingsruimte en de Tuinzaal werd genoemd. In 1987 werden de stallen gerenoveerd en grotendeels ingericht tot museumzalen. Het achterste deel werd ingericht als werkplaats voor de technische dienst van het museum. Deze werkplaats is in 2014 verbouwd tot een multifunctionele evenementenruimte, die met respect voor het verleden vernoemd is naar de oorspronkelijke Tuinzaal. De Tuinzaal, naar ontwerp van Soda+, is fris en modern, met maar heeft de karakteristieke monumentale uitstraling behouden. De ruimtes zijn ingericht met meubilair van Hay en kunst. De Tuinzaal heeft een prachtig uitzicht op de museumtuin en de Nicolaïkerk. 

Benedenzaal:
De benedenzaal is voorzien van een vaste bar en geschikt voor verschillende opstellingen. De zaal beschikt over moderne presentatiemiddelen en is volledig geklimatiseerd. Aan de zaal grenst een ruim terras, dat overdekt kan worden.

-    Theateropstelling          150 personen

-    Walking diner / buffet     140 personen

-    Receptie / borrel          180 personen

-    3 of 4 gangendiner         100 personen

 

Tuinzaal: bovenzaal
Tuinzaal: bovenzaal

Bovenzaal:
De bovenzaal is standaard ingericht als collegezaal maar kan ook in andere opstellingen gebruikt worden. De zaal beschikt over moderne presentatiemiddelen en is volledig geklimatiseerd.  

-    Theateropstelling          100 personen

-    Cabaret                    60 personen

-    Carre                      34 personen

-    U vorm                     30 personen

-    Workshop                   60 personen

Tuinzaal: boardroom
Tuinzaal: boardroom


Boardroom:
De boardroom heeft een vaste vergaderopstelling voor 12 personen en kan ook gebruikt worden als subruimte of ontvangstruimte voor sprekers en organisatie.Tuin
Tuin

De Museumtuin

De besloten museumtuin doet door haar rust niet vermoeden dat ze in het centrum van de stad is gelegen. De tuin, met groot terras, kijkt uit op het oude klooster en de Nicolaïkerk, uit het begin van de 12de eeuw. Deze ruime tuin kunnen wij voorzien van diverse opstellingen en is zeer geschikt voor workshops en brainstormsessies, maar ook voor besloten lunches, diners of recepties.
Ook is de museumtuin in de zomer bijzonder geschikt voor uw huwelijk. Zo kan in de tuin het Ja-woord worden gegeven met aansluitend een receptie.

Het Auditorium
Het Auditorium

Het Auditorium

Het Auditorium is een uniek gebouw, ontworpen door Mart van Schijndel. De constructie van donker glas geeft de ruimte een bijzondere beleving. De wandschildering achter het podium is van Rob Scholte en heet ‘Study of Mind’. Deze is in 1989 gemaakt voor de tentoonstelling Groeten uit Utrecht.
Het auditorium is een intieme en moderne ruimte met alle (AV) middelen voor een vlotte presentatie. Er is een vaste bioscoopopstelling met 86 stoelen. Het auditorium is geschikt voor plenaire bijeenkomsten of presentaties.

Evenement in de Nicolaïkerk
Evenement in de Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk

De Nicolaïkerk stamt uit het begin van de 12e eeuw. De naam van de kerk verwijst naar haar ligging op een knooppunt van waterwegen, want de heilige Nicolaas is de beschermheilige van de schippers.
De kerk is uitermate geschikt voor lezingen, tentoonstellingen, congressen, recepties en andere bijeenkomsten tot 500 personen, mits het evenement past binnen het karakter en de sfeer van het gebouw. 

De kerk is recent helemaal aangepast voor evenementen en beschikt over een nieuwe grote toiletgroep, een moderne keuken, een goede geluidsinstallatie en kan door middel van theatergordijnen worden gesegmenteerd. Hierdoor is de akoestiek sterk verbeterd en is de kerk ook geschikt voor kleinere groepen. 

-    Theateropstelling          400 personen

-    Receptie / borrel          600 personen

-    Walking diner / buffet     500 personen

-    3 of 4 gangen diner        300 personen

Bij mooi weer zijn alle ruimtes te combineren met de museumtuin.

Het is mogelijk om in de avonduren en op maandag het gehele museum te huren.

Contact

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de afdeling Horeca en Evenementen.
Email evenementen@centraalmuseum.nl, tel. +31 (0)30-2362317

Tuinzaal vanuit de tuin
Tuinzaal vanuit de tuin

Foto: Ivar Pel

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten