Lancering De Dakhaas: Utrechts haar

Foto door: Kiri Pruntel

Op vrijdag 1 april organiseren het Centraal Museum en het independent magazine De Dakhaas een openingsfeest in Hutspot Utrecht. Tijdens dit dubbelfeest opent de fotoexpositie Utrechters haar én lanceert De Dakhaas zijn editie #8 Utregs Beste. Aanleiding voor deze fotoserie is de tentoonstelling HAAR!Iedereen is welkom op het feestje. Als je komt, krijg je bij de nieuwe, beste Dakhaas ook de publicatie van Utrechts haar, een exclusief boekje met de foto's en volledige interviews. Tijdens het openingsfeest is er ook de kans om je haar te doneren voor een gesamtkunstwerk.

De fotoserie Utrechts haar

De Dakhaas en het Centraal Museum werkten samen aan een bijzonder project. In het kader van de tentoonstelling Haar! menselijk haar in mode en kunst, fotografeerde Kiri Pruntel tien heel verschillende Utrechters. Met superlang haar, vrouwelijk okselhaar, dreadlocks of juist helemaal geen haar: allemaal hebben ze een bijzondere relatie met hun haar. Het resultaat is een prachtige serie foto’s en interviews die vanaf 1 april t/m mei te zien is in Hutspot. Enkele foto's uit deze serie zijn ook te zien in de tentoonstelling HAAR!.

De Dakhaas

De Dakhaas is een onafhankelijk magazine over Utrecht. De talentvolste journalisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers die de stad rijk is volgen hun eigen fascinaties en doen op eigenzinnige manier verslag. Drie keer per jaar resulteert dat in een echt papieren magazine dat bij elke rechtgeaarde Utrechter op de salontafel (of de wc) hoort te liggen. Het Centraal Museum benaderde De Dakhaas om samen te werken aan een bijzondere fotoserie over de relatie die Utrechters hebben met hun haar. De Dakhaas heeft immers als geen ander Utrechts magazine het vermogen om de meest intrigerende verhalen naar boven te krijgen.

De Dakhaas #8: Utregs Beste

Waar in Utrecht heb je het snelste beet als visser? Wat is de beste plek voor een potje tongzoenen? Vanaf welk Utrechts hoogtepunt heb je het beste uitzicht? Welke brazilian waxer harst je schaamhaar het best? Wat zijn de beste dansvloerknallers van Utrechtse dj’s? Utrechts onafhankelijke magazine De Dakhaas gaat alleen voor het allerbeste in een speciaal themanummer.
De verslaggevers gingen op pad en de fotografen en illustratoren zetten hun beste beentje voor om Utrechts ware pareltjes naar boven te halen. Ook de portretserie Utregs haar heeft een plek in dit themanummer.

Wat: Expo-opening en lancering De Dakhaas #8
Waar: Hutspot, Vinkenburgstraat 19 bis
Hoe laat: 18.00 - 22.00 uur
Toegang: gratis, maar wel gastenlijst