Artifex lezing Richard Hutten & Nadine Gouders

Op 22 september opende in Centraal Museum de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design. Op zondag 26 november organiseert Artifex samen met het Centraal Museum een lezing over de beginjaren van Droog Design met Droog Design ontwerper Richard Hutten en conservator in opleiding bij het Centraal Museum.

Droog Design in Centraal Museum

Het Centraal Museum kocht precies twintig jaar geleden voor het eerst Droog Design aan en bezit inmiddels de grootste museale collectie Droog Design ter wereld. Bovendien viert Nederland in 2017 het 100-jarig bestaan van kunstbeweging De Stijl met het themajaar van Mondriaan tot Dutch Design. Reden genoeg voor het Centraal Museum voor de tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design. 

In de tentoonstelling presenteert  het Centraal Museum vijftig topstukken uit eigen collectie Schommel door de tentoonstelling op Swing with the plants van Marcel Wanders. Rol over de knikkerbank Come a litte bit closer van Nina Farkache. Bewonder de vroege ontwerpen van Droog Design van onder meer Tejo Remy, Hella Jongerius en Richard Hutten.

Lezing
Tijdens de lezing vertelt Richard Hutten, ontwerper bij Droog Design, over de beginjaren van het ontwerpcollectief Droog Design. Hoe werd Droog ontvangen? En wat heeft het betekend voor Dutch Design? Vervolgens is Nadine Gouders, conservator in opleiding bij het Centraal Museum, aan het woord. Zij zal ingaan op hoe Droog Design zo snel in de museale collectie van het Centraal Museum terecht is gekomen en wat het belang is van Droog Design binnen de verzameling toegepaste kunst van het museum.

Na afloop van de lezing ben je van harte welkom samen met de sprekers een kopje koffie te drinken in het museumcafé van het Centraal Museum.

LET OP: Dit arrangement is exclusief toegang tot Centraal Museum.Voor actueel overzicht voor entreeprijzen, klik hier. Aanmelden voor de lezing kan via de site van Artifex.

Praktische informatie

Datum: Zondag 26 november, 11.00-12.30 uur
Locatie: Auditorium & Museumcafé Centraal
Aanmelden kan via de site van Artifex.
Voor actueel overzicht voor entreeprijzen, klik hier

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten