Haute couture borduren met Anna Bolk 4 augustus

Haute couture borduurworkshop met Anna Bolk
Haute couture borduurworkshop met Anna Bolk

Update: 4 augustus = uitverkocht

In juli en augustus organiseert het Centraal Museum een aantal bijzondere workshops rondom de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections. Hierin kunt u kennismaken met het haute couture borduren. De workshop is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met het haute couture borduren en met name de techniek van het tamboereren. Het bijzondere van deze techniek is dat zowel de voor- als achterkant van het borduursel even mooi is om naar te kijken. Jan Taminiau maakt in zijn werk ook gebruik van deze techniek.

Over Anna Bolk

De workshop wordt verzorgd oor Anna Bolk, die jarenlang werkte in het atelier van Jan Taminiau en op dit moment leermeester is op de Meester Coupeur opleiding in Amsterdam. Voor het borduurambacht volgt zij sinds 2014 opleidingen in Parijs en zal dit jaar het hoogste niveau afronden. In de jaren dat ze voor Jan Taminiau werkte, hield ze zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen van kleding vormen voor collecties en het maken van couture voor klanten. In deze omgeving werd haar passie voor ambacht, in het bijzonder voor het haute couture borduren, weer aangewakkerd. 

Leer zelf haute couture borduren

De workshop is zo opgezet dat u aan het eind van de dag met de Lunéville-naald een kettingsteek in alle richtingen kan borduren, en kralen en pailletten opzetten. Tijdens de workshop werkt u aan een individueel borduurraam, dat is bespannen met zijden organza. Er wordt gewerkt met materialen van hoge kwaliteit.

Voor deelname aan de workshop is geen voorkennis vereist. Affiniteit met naald en draad is aan te bevelen. Aan het eind van de dag neemt u uw werk mee naar huis. Bent u zo enthousiast geworden dat u thuis verder wilt oefenen, dan is het mogelijk het borduurraam en de Lunéville- naald tegen kostprijs aan te schaffen. De workshop duurt de hele dag en is inclusief catering & alle materialen.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 4 augustus
Tijd: 10.00-17.00 uur
Kosten: €150 inclusief lunch, koffie & thee, gebruik materiaal
Maximaal 6 deelnemers
Aanmelden kan via deze link UPDATE: UITVERKOCHT

Deze workshop wordt ook georganiseerd op: 

  • Zaterdag 7 juli (uitverkocht)
  • Zaterdag 21 juli (uitverkocht)
  • Zaterdag 25 augustus (uitverkocht)

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten