Lezing Pyke Koch en Martinus Nijhoff, samenwerking en vriendschap

De Wereld van Pyke Koch

Wegens grote belangstelling voor de lezing over Koch en Nijhoff organiseren wij een extra lezing op 1 maart, klik hier voor meer info. Wees er snel bij!

Lezing door Niels Bokhove, met medewerking van Boris van den Wijngaard

Pyke Koch en Martinus Nijhoff hebben een gezamenlijke Utrechtse periode (1933-1941), die tot creatieve samenwerking en vriendschap leidde. Nijhoff-kenner Niels  Bokhove zal vertellen over de relatie tussen Koch en Nijhoff, hun kunstenaarsvrienden in de dertiger jaren en ingaan op de gedichten die Nijhof schreef bij Kochs portretten, zoals Bertha van Antwerpen en De schiettent. Aan bod komt ook Kochs bemoeienis met Nijhoff’s beroemde gedicht Awater, de opera Halewijn en het gelegenheidsstuk In Holland staat een huis. Terwijl de schilderijen worden geprojecteerd zal Voordrachtskunstenaar Boris van den Wijngaard de gedichten van Nijhoff declameren.

Avondopenstelling

Elke eerste donderdag van de maand is het Centraal Museum tot 21.00 uur open. Tijdens de avondopenstelling zijn er bijzondere activiteiten en aanbiedingen. Op 1 februari 2018 kunt u voorafgaand aan de lezing de tentoonstelling De wereld van Pyke Koch bezoeken en genieten van erwtensoep in het museumcafé voor een speciale prijs, € 5,50.

Let op: na de lezing is het niet mogelijk de tentoonstelling te bezoeken!

U kunt zich niet meer aanmelden voor 1 februari maar wel voor 1 maart!

Datum: donderdag 1 februari, aanvang 19.15 tot 20.45 uur
Locatie: auditorium
Kosten: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs
Aanmelden voor het avondprogramma kan via info@centraalmuseum.nl. Vermeld in de mail je naam en eventueel de naam van een introducee.