MASTERCLASS ART ROCKS 2018

De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt jou uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van verschillende musea. Art Rocks organiseert samen met Centraal Museum een masterclass songwriting met Yung Nnelg om je hierbij te helpen.

In deze masterclass doe je inspiratie op om mee te doen aan Art Rocks. Oog in oog staan met een kunstwerk, wat doe dat met je? Welke sound hoor je? En hoe vertaal je dat naar lyrics? Yung Nnelg geeft je tips en tricks! In deze Masterclass bezoek je samen met Yung Nnelg het Centraal Museum in Utrecht, en ga je aan de slag met jouw muzikale inspiratie. Aan het einde van de middag ga je naar huis met handige tips en tricks die je helpen bij het maken van een nummer dat geïnspireerd is op een kunstwerk.

Programma

Je begint de masterclass met een tour langs de acht kunstwerken waar je uit kunt kiezen. Na de tour vertelt Yung Nnelg hoe hij tot zijn nummer is gekomen en hoe zijn songwritingproces is verlopen. Wat zijn zijn tips en tricks? En hoe kun je die zelf toepassen in je eigen nummer.

Praktische informatie

Datum: zondag 16 september 2018
Tijd: 13.00 - 15.30 uur 
Prijs: deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan via johan@artrocks.nl. Vermeld in je mail je voornaam, achternaam en leeftijd. Let op, je aanmelding is pas definitief wanneer je een bevestiging per mail hebt ontvangen.

De acht geselecteerde werken

Centraal Museum Utrecht heeft acht kunstwerken geselecteerd, van de meubelontwerper Rietveld tot het magisch realisme van Koch.
1. Rood-blauwe leunstoel - Gerrit Thomas Rietveld
2. De koorddanser III - Pyke Koch
3. Zelfportret - J.H. Moesman
4. Het trappenhuis van de Londense woning van de schilder - Wonder, Pieter Christoffel
5. Slapende Mars - Hendrick ter Brugghen
6. Groot bloemstuk met keizerskroon - Roelant Saverij
7. The brides of Dracula - Marlene Dumas
8. De vrolijke drinker - Hendrick ter Brugghen  

Het prachtige werk De vrolijke drinker van Hendrick ter Brugghen is een van de geselecteerde werken van Centraal Museum Utrecht.

Bart Rutten, artistiek directeur vertelt over dit werk: "Het spreekt voor zich dat popmuziek en de kroeg een sterke band hebben. Deze vrolijke drinker gun je een catchy nummer waarop hij vanaf de derde keer het refrein goed op kan inhaken. Het realisme en de overtuigingskracht van deze levenslust smeken om een nummer!" 

Museumronde Centraal Museum Utrecht

De museumronde zal op 6 december plaatsvinden in Centraal Museum Utrecht. De muzikanten zullen hun nummer bij het gekozen kunstwerk spelen.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten