Museummaandag met Daniëlle Hermans

Voor één keer is het museum open op maandag! In de Maand van het Spannende Boek leidt schrijfster Daniëlle Hermans u rond over de tentoonstelling In Vredesnaam. Ook leest zij voor uit de historische thriller met dezelfde titel, die zij speciaal voor de Vrede van Utrecht schreef. Geschiedenis en cultuur zijn belangrijke uitgangspunten voor Hermans' boeken, die ook wel ‘factionthrillers’ genoemd worden.

Daniëlle Hermans kijkt naar de overeenkomsten tussen heden en verleden. ‘De geschiedenis herhaalt zich steeds weer. Ik vind het boeiend om mijn lezers dit te laten zien. Niet de mens, maar de omgeving verandert. Ook leert de mens helaas nooit iets van de geschiedenis. Met mijn boeken wil ik de lezer met de neus op dit feit drukken.’

Daniëlle Hermans
Daniëlle Hermans

MuseumMaandag

De BankGiro Loterij MuseumMaandag maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Speciaal voor u zijn er bijzondere, exclusieve programma’s samengesteld in samenwerking met een groot aantal Nederlandse musea. De MuseumMaandag van 17 juni is onderdeel van de CPNB-campagne Juni – Maand van het Spannende BoekThrillerfenomenen als Tomas Ross, René Appel en Loes den Hollander worden die dag gastconservator, geven een rondleiding of zijn op een andere manier betrokken bij een interessante expositie.

In Vredesnaam - het verhaal

In de nok van de Utrechtse Domkerk hangt het levenloze lichaam van een vrouw. Niet lang daarna worden in twee andere kerken in Utrecht lichamen aangetroffen. Ook deze vrouwen zijn op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Rechercheurs Rob van Helden en Nicole Hessels worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek stuiten zij op een geheim gangenstelsel onder het hart van de oude binnenstad waar tientallen portretten van vrouwen hangen. Wie zijn die vrouwen? En wat betekent dat symbool – een wiel met zes spaken – dat overal opduikt? Stap voor stap komen Rob en Nicole erachter dat de moorden iets met de Vrede van Utrecht, die in 1713 is gesloten, te maken hebben.
Ondertussen probeert Dominique van Doorn, voorzitster van een vrouwennetwerk, ze net een stap voor te zijn. Zij weet al na de eerste moord dat ze gevaar loopt en ook dat ze niet de enige is…

Programma

Locatie: Centraal Museum, tentoonstelling In Vredesnaam. De Vrede van Utrecht 1713

Datum: maandag 17 juni 2013

Tijd: 11.00-12.00 uur, 13:00-14:00 uur of 14.30-15.30 uur

Toegang: € 10. Gratis toegang op vertoon van Nooit alleen van Loes den Hollander, het geschenboek van de Maand van het Spannende Boek.

Reserveren: verplicht, via www.museummaandag.nl/spannend.Maximaal 20 deelnemers per rondleiding.

MuseumMaandag wordt mede mogelijk gemaakt door

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten