Rabotnik DIY on radio making!

Rabotnik DIY on radio making
Rabotnik DIY on radio making

Op de laatste dag van de tentoonstelling komen de heren van Rabotnik nog éénmaal het museum onveilig maken. Drie uur lang maken zij live radio en ontvangen zij diverse gasten. Een spetterend einde van God Save the Queen!

m.m.v. Eddy de Clerq, Ricky Schouten, JosefSkil, EDC, Gul Night Out, Bob en Richard.

Datum: zondag 10 juni

Tijd: 13.00 - 16.30 uur

Reserveren: niet nodig 

Toegang: gratis voor museumbezoekers

 

Wat is Rabotnik?

Begin jaren tachtig kreeg Amsterdam kabeltelevisie. Binnen de kortste keren schoten de televisiepiraten als paddenstoelen uit de grond. Naast allerlei commerciële zenders waren er ook stations met een andere signatuur, die hun programma's grotendeels vulden met opnamen van eigen makelij. In 1981 kwam PKP TV op de buis, van Maarten en Rogier van der Ploeg en Peter Klashorst. Hun programma's kenmerkten zich door vernieuwingsdrang en creativiteit. De onderwerpen kwamen dikwijls uit hun eigen leven en dat van hun vrienden. In 1982 werd PKP opgevolgd door Rabotnik TV. Sommige programmaonderdelen, zoals het NAP-nieuws van Jos Alderse Baas, werden integraal overgenomen. Daarnaast deed Rabotnik een jaar lang verslag van alles wat zich in subcultureel Amsterdam en daarbuiten afspeelde, van tentoonstellingen in vrije expositieruimtes als Aorta en V2 tot de verkiezingscampagne van de Reagering van Mike von Bibikov voor de Amsterdamse gemeenteraad. Zowel PKP als Rabotnik ruimden bovendien veel tijd in voor concertopnamen en clips van bands uit de New Wave-scene, zelf gefilmd of gejat van de BBC.

In de tentoonstelling God Save the Queen kunnen bezoekers zelf tv maken in de PKP/Rabotnikhoek van Mart van Bree, Menno Grootveld, Reinier Kurpershoek en Rogier van der Ploeg. 

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten