Sit-in Rabotnik

Elke laatste zondag van de maand interviewt directeur Edwin Jacobs een kunstenaar van wie op dat moment werk te zien is in het museum, of een gast die een rol heeft gespeeld bij de totstandkoming van een actuele tentoonstelling. Ook het publiek krijgt de kans om vragen te stellen en zo actief deel te nemen aan het gesprek.

Tijd: 15.00 t/m 16.00 uur

Kosten: gratis (excl. entree)

27 mei: Rabotnik

Begin jaren tachtig kreeg Amsterdam kabeltelevisie. Binnen de kortste keren schoten de televisiepiraten als paddenstoelen uit de grond. Naast allerlei commerciële zenders waren er ook stations met een andere signatuur, die hun programma's grotendeels vulden met opnamen van eigen makelij. Vanaf 1982 was Rabotnik een van die stations. Daarnaast deed Rabotnik een jaar lang verslag van alles wat zich in subcultureel Amsterdam en daarbuiten afspeelde, van tentoonstellingen in vrije expositieruimtes als Aorta en V2 tot de verkiezingscampagne van de Reagering van Mike von Bibikov voor de Amsterdamse gemeenteraad.

Voor de tentoonstelling God Save the Queen werd in samenwerking met Rabotnik een ruimte ingericht waar je als bezoekes in de tentoonstelling een beeld kunt krijgen van de activiteiten van Rabotnik en voorloper PKP. Ook kun je hier zelf aan de slag. Hierbij zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Edwin Jacobs gaat met Rabotnik het gesprek aan over hun sterke Do It Yourself mentaliteit.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten