Uit de Mode Meet up #4: restauratoren uit de mode

Art Direction: MAISON the FAUX. Fotografie: Olya Oleinic. Haar en Visagie: Marije Koelewijn, Angelique Hoorn Management. Model: Anna, Elvis Models.
Art Direction: MAISON the FAUX. Fotografie: Olya Oleinic. Haar en Visagie: Marije Koelewijn, Angelique Hoorn Management. Model: Anna, Elvis Models.

Het Centraal Museum en Modemuze organiseren samen vier 'Meet ups' als verdiepingsprogramma bij de tentoonstelling Uit de Mode, de inloopkast van het museum. De activiteiten vinden plaats tussen 3 augustus en 22 oktober. Iedere keer zoomen we in op één van de vier thema’s in de tentoonstelling: de maker, de drager, de restaurator en de visionair.

Meet up #4: restauratoren uit de mode

Het lijkt een tegenstrijdige gedachte: als je je beroep goed beoefent, zien bezoekers niet dat je eraan te pas bent gekomen. In het museum zijn goede mannequinage (aankleden van mannequins) en restauratie van beschadigde of kwetsbare kleding essentieel bij het maken van modetentoonstellingen en het bewaren van kleding.

Aan deze bijzondere werkzaamheden wordt in Uit de Mode speciale aandacht besteed. Op de laatste tentoonstellingsdag - zondag 22 oktober - vertellen en demonsteren Rosalie Sloof en Floor van der Plas de wonderlijke, maar soms ook moeilijke aspecten van mannequinage en restauratie.

In de middag onthult Els de Baan aan bezoekers met bijzondere en mysterieuze kledingstukken wat zij in handen hebben. Els de Baan is mode- en textielspecialiste en taxateur van Westerse textilia. Zelf zegt ze hierover:

“Bij het televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ komen zelden antieke kledingstukken, handwerkjes of doopjurkjes ter sprake. Want textiele objecten worden vaak afgedaan als alledaagse en dus waardeloze gebruiksvoorwerpen. Maar juist díe geven een bijzondere inkijk in de wereld van toen. Naast de emotionele waarde blijken dergelijke items soms plots waardevolle juweeltjes te zijn.”

Dè kans om meer te weten te komen over je bijzondere kledingstukken!

Praktische informatie

Datum: zondag 22 oktober
Tijd:11.15 - 12.00 uur lezing Rosalie Sloof en Floor van der Plas (VOL)
14.00 - 15.30 uur taxatie Els de Baan (VOL, de taxatie kan wel worden bijgewoond)
Kosten: gratis (exclusief entree)

Maximaal 78 deelnemers. Reserveren gewenst. Mail naar info@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m zondag tussen 10.00 - 17.00 uur naar 030-2362310.

Kom ook naar de volgende Meet ups

Meet up #1: makers uit de mode
Meet up #2: dragers uit de mode
Meet up #3: visionairen uit de mode

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten