Wereld Alzheimer Dag 2017 | Gratis rondleidingen

Onvergetelijk Centraal
Onvergetelijk Centraal

foto: Ivar Pel

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert het Centraal Museum op donderdag 21 september een gratis Onvergetelijk-programma. Het programma bestaat uit drie rondleidingen van anderhalf uur door speciaal opgeleide museumdocenten. Begin of eindig uw bezoek gezellig in ons museumcafé, waar u terecht kunt voor een kopje koffie/thee en wat lekkers voor €6.00.

Onvergetelijk Centraal

Onvergetelijk Centraal zijn interactieve rondleidingen voor mensen met Alzheimer (of andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers. Deelnemers kunnen tijdens de rondleiding in een ontspannen, positieve sfeer kunst bekijken en bespreken. Kennis van kunst is daarvoor geen vereiste: het genieten van kunst staat centraal. 

Kijken naar kunst biedt mensen met dementie de mogelijkheid zich te uiten en een dialoog aan te gaan met de omgeving. De rondleiding brengt niet alleen verbetering van de kwaliteit van leven van de deelnemers, maar heeft ook positieve effecten voor hun mantelzorgers en de relatie tussen deelnemer en mantelzorger. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 september
Tijd: 11.00u, 13.00u en 14.30u
Kosten: gratis (reserveren verplicht)
Deelnemers: maximaal 12 (6 mensen met dementie, 6 mantelzorgers)

Reserveren: Aanmelden kan individueel of per groep door te mailen naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of te bellen, van dinsdag tot vrijdag tussen 10.00-13.00u, naar: 030-2362393. 

In samenwerking met:

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten