Werkplaats de Liefdesklus

'Truus en Gerrit op oudere leeftijd', David Bade 2017
'Truus en Gerrit op oudere leeftijd', David Bade 2017

De tentoonstelling Rietvelds Meesterwerk: Leve de Stijl! eindigt in een Werkplaats. Kunstenaar David Bade gaat hier met bezoekers klussen aan een nieuw Rietveld Schröderhuis. Bade ziet het Rietveld Schröderhuis als een ‘liefdesklus’: het resultaat van een bijzondere samenwerking en liefde. Daarom vraagt hij aan de bezoeker ‘Wat is jouw liefdesklus?’ Met andere woorden: voor wie heb jij een liefdesklus geklaard of voor wie zou je dat willen doen? En welke liefdesklus heb jij ooit ontvangen of zou je willen dat voor jou gedaan werd? ‘Liefdesklus’ kan concreet en figuurlijk opgevat worden.

Bezoekers reageren op deze vraag door te schrijven of tekenen. Deze reacties zijn voor David Bade de inspiratie voor zijn kunstwerk. Zo groeit er langzaam in de Werkplaats een uit zijn voegen barstende versie van het Rietveld Schröderhuis, een nieuw kunstwerk dat deel wordt van de collectie van het Centraal Museum. De Werkplaats wordt bemand door alumni van IBB (Instituto Buena Bista, Curaçao) en studenten van kunstopleidingen in Utrecht. David Bade zal zelf regelmatig aanwezig zijn om aan zijn kunstwerk te werken en bezoekers te woord te staan. 

‘Transparante ruimte’, David Bade 2017
‘Transparante ruimte’, David Bade 2017

David Bade aan het woord

David Bade schrijft gedurende deze periode regelmatig blogs over de ontwikkeling van het participatie kunstwerk. Lees de eerste blog van David Bade: Kunstenaar David Bade aan het woord

Met dank aan:

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten