Informatiecentrum en bibliotheek

Wilt u even rustig zitten en een kunsttijdschrift lezen? Bereidt u een les voor of schrijft u een artikel over een onderwerp dat verband houdt met de collectie van het Centraal Museum? Maak je een werkstuk voor school? Of bent u al een tijdje op zoek naar een bepaald naslagwerk?

Tijdens openingstijden van het museum bent u welkom in het Informatiecentrum, dat te vinden is op de bovenkapel. Het Informatiecentrum doet dienst als studieplek en vraagbaak. Scholieren, studenten, onderzoekers en andere belangstellenden kunnen er terecht voor informatie en studiedoeleinden. Wie meer wil weten over de collectie van het Centraal Museum, de aard en geschiedenis van het museum en de tentoonstellingen, lopend en geweest, kan hier zijn licht opsteken. Attente vrijwilligers zitten klaar om u te helpen. Zij wijzen u de weg en beantwoorden ook praktische vragen. Het team van enthousiaste vrijwilligers wordt bijgestaan door medewerkers van de afdeling Publiek & Informatie.

Specifieke onderzoeksvragen?

Bij specifieke vragen is het raadzaam van tevoren een afspraak te maken. De vrijwilligers kunnen het benodigde materiaal alvast voor u opzoeken en klaarleggen, zodat u meteen aan de slag kunt wanneer u komt.

Bibliotheek

De bibliotheek, die is gehuisvest in het kantoorgebouw van het Centraal Museum, telt ca. 55.000 titels en is vooral gericht op de documentatie van de museumcollectie. De boeken kunnen in het Informatiecentrum geraadpleegd worden, ze worden niet uitgeleend. Voor onderzoekers die veel verschillende titels willen raadplegen, is de bibliotheek op afspraak te bezoeken. Contact: bibliotheek@centraalmuseum.nl.

Openingstijden

Het Informatiecentrum heeft dezelfde openingstijden als het museum: dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur. Contact: info@centraalmuseum.nl of +31 (0)30-2362353.

Informatiecentrum
Informatiecentrum

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten