Jan Taminiau

UPDATE: ALLE ONLINE KAARTEN VOOR DE TENTOONSTELLING ZIJN UITVERKOCHT. ER IS HELAAS GEEN MOGELIJKHEID TOT VERLENGING.


Vanaf 21 april 2018 presenteert het Centraal Museum in Utrecht Jan Taminiau: Reflections, een grootse tentoonstelling over het werk van Jan Taminiau.

Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van Taminiau getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland.

 

Zaaloverzicht 'Jan Taminiau: Reflections'
Zaaloverzicht 'Jan Taminiau: Reflections'

Jan Taminiau (1975 Goirle) staat bekend om zijn gebruik van traditionele, ambachtelijke handwerk & productietechnieken, unieke originele, materialen en stofbewerkingen, naast zijn liefde voor esthetiek. Mede hierdoor ontving hij in 2014 de Grand Seigneur, de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Het klassieke en vrouwelijke combineert Taminiau met het conceptuele en experimentele. Hierdoor werd hij al kort na het oprichten van zijn label JANTAMINIAU in 2004 geliefd bij clientèle over de hele wereld.

Van inspiratie tot creatie

Met deze monumentale tentoonstelling wil het Centraal Museum bezoekers kennis laten maken met -en met andere ogen laten kijken naar- het werk van deze meester der couture. Naast de kledingstukken staan het ontwerp- en denkproces centraal. Inspiratiebronnen in mode, fotografie, design en kunst, werkwijze en eindresultaat staan met elkaar in verbinding. Hoe komt een couturestuk tot stand? Wat zijn Taminiaus inspiratiebronnen en hoe komen die tot uiting in zijn creaties?

Zaaloverzicht 'Jan Taminiau: Reflections'
Zaaloverzicht 'Jan Taminiau: Reflections'

Het Centraal Museum Utrecht heeft als oudste stedelijk museum van Nederland een toonaangevende museale modecollectie, waarin ook werk van Jan Taminiau. Sinds jaar en dag maakt het museum spraakmakende modetentoonstellingen. Naast nieuw werk uit eigen collectie, worden in deze tentoonstelling spectaculaire bruiklenen uit verschillende musea gepresenteerd. Daarnaast worden topstukken uit het atelier van JANTAMINIAU én unieke en bijzondere stukken uit privéverzamelingen getoond. 

Voor de vormgeving is een intensieve samenwerking aangegaan met stylist Maarten Spruyt. Het belooft een wervelende tentoonstelling te worden, waarin bezoekers zich kunnen onderdompelen in de wereld van Jan Taminiau. Jan Taminiau: Reflections is te bezoeken van 21 april tot en met 26 augustus 2018 in het Centraal Museum in Utrecht. 

Online tour

Bij de tentoonstelling is een bijzondere online tour ontwikkeld, ingesproken door Jan Taminiau. De tour is gratis te beluisteren via uw smartphone. U hoeft hiervoor geen app te downloaden. Een koptelefoon kunt u zelf meenemen of lenen van het museum.

Koop kaarten voor time slot online

Alle kaarten voor de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections worden in time slots verkocht. Voor elk time slot is een beperkt aantal kaarten beschikbaar aan de kassa, maar we adviseren alle bezoekers kaarten online te kopen. Ga naar informatie over time slots en bestel uw kaarten direct.
UPDATE: ALLE ONLINE KAARTEN VOOR DE TENTOONSTELLING ZIJN UITVERKOCHT.

 

MBO Programma

Bij de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections is een speciaal onderwijsprogramma voor MBO's ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie.

Met dank aan

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten