Kees Wennekendonk: multidisciplinair kunstenaar

Kees Wennekendonk, de rode tas, 2016.
Kees Wennekendonk, de rode tas, 2016.

Sinds 2014 presenteert het Centraal Museum Nieuw Utrechts (NU), een serie tentoonstellingen van Utrechtse kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers. Dit voorjaar exposeert de in Utrecht wonende en werkende Kees Wennekendonk een selectie van zijn foto’s, tekeningen, en ontwerpen.

Kees Wennekendonk startte zijn carrière als musicus, soloartiest, en componist bij vele theaterstukken. Later verbreedde hij zich tot multidisciplinair kunstenaar. Zijn portrettekeningen verschenen met regelmaat in Utrechtse en landelijke kranten. Tevens portretteert hij ministers voor Binnenlandse Zaken. Hij ontwerpt en vervaardigt met de hand brilmonturen voor individuele opdrachtgevers. Zo maakte hij vijf brillen voor de Rotterdamse dichter Jules Deelder. 

De laatste vijf jaar ontwikkelde hij een eigen stijl in het fotograferen in wat hij onderweg, te voet door de stad, of racefietsend over het land tegenkomt. Kenmerkend voor zijn werk is licht, compositie, gedetailleerdheid, ambachtelijkheid, het tonen van de schoonheid van het alledaagse, naast ongewone verschijningen daarin. 

In Kees Wennekendonk: multidisciplinair kunstenaar kunt u naast fotografie en tekeningen genieten live muziek en zelfs bijzondere brilmonturen. Een paar hoogtepunten uit de tentoonstelling is het in 2005 gemaakte portret van de onlangs overleden Dick Bruna en het werk De Verschijning van Zeynep. Deze bijzondere foto van een lid van de schoonmaakploeg maakte Wennekendonk voorafgaand aan de tentoonstelling in de kelders van het Centraal Museum.

Wilt u de kunstenaar ontmoeten? Dat kan! Op 6 april en 11 mei geeft Kees Wennekendonk om 20.00 uur een concert in de tentoonstelling. Als singer-songwriter speelt hij liedjes op poëtische teksten, met muzikale invloed van jazz, blues en indiefolk. Muziek wordt afgewisseld met uitleg over de werken in de tentoonstelling. Reserveren is niet nodig, u kunt met een geldig entreebewijs voor het museum genieten van deze bijzondere concerten. Meer informatie hierover treft u hier.

Als u bijtijds reserveert, kunt u aansluitend op uw bezoek aan het Centraal Museum zijn atelier aan de Oudegracht bezoeken. Voor meer informatie hierover klikt u op deze link.

 

Kees Wennekendonk, Dick Bruna, 2005.
Kees Wennekendonk, Dick Bruna, 2005.

Kees Wennekendonk, De verschijning van Zeynep, 2017.
Kees Wennekendonk, De verschijning van Zeynep, 2017.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten