nijntje in de mode

Anrealage, Pray, 2011
Anrealage, Pray, 2011

Het dick bruna huis in Utrecht viert dit jaar – het Jaar van het Konijn – haar 5-jarig jubileum! Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid hebben we nationale en internationale modeontwerpers gevraagd een feestjurk te ontwerpen voor nijntje. Ontwerpers, onder wie Saskia van Drimmelen, Claes Iversen, Jan Taminiau, het Britse Boudicca en het Japanse Anrealage, maakten een ontwerp voor een aardewerken nijn van 40 cm. hoog, waarbij ze zich lieten inspireren door het werk van nijntjes geestelijke vader Dick Bruna. Dick Bruna zelf heeft op papier een nieuwe feestjurk ontworpen, evenals Piet Paris en Kate van Harreveld. De illustraties en de modeontwerpen worden getoond, samen met meer dan 100 modegerelateerde werken uit het oeuvre van Dick Bruna.

 

Dick Bruna, Feestjurk voor nijntje, 2011
Dick Bruna, Feestjurk voor nijntje, 2011

Copyright Mercis bv

De deelnemende ontwerpers zijn: Anrealage (JP), Boudicca (UK), Clements Ribeiro (UK), Melody Deldjou Fard, Saskia van Drimmelen, Lidewij Edelkoort, Kate van Harreveld, i-did slow fashion, Claes Iversen, Digna Kosse, Edwin Oudshoorn, Piet Paris, Minä Perhonen (JP), Jan Taminiau en Stella Teunissen.

Geheime route voor kinderen

Peuters en kleuters maken in nijntje in de mode spelenderwijs kennis met verschillende kledingstukken, vormen en kleuren op de puzzelwand, het magneetspel en de animatieroute. Speciaal voor de tentoonstelling is onder de vitrines in het dick bruna huis een geheime kinderroute gemaakt. Onder elke vitrine - waar volwassenen niet mogen komen - zijn er leuke spel- en kijkopdrachten

Boek 

Bij de tentoonstelling is een gelijknamig, tweetalig boek gepubliceerd in een gelimiteerde oplage. In deze hommage aan Dick Bruna zijn alle ontwerpen voor nijntje fotografisch vastgelegd. Bij het beeld beschrijven de ontwerpers op welke manier zij door het werk van Dick Bruna zijn geinspireerd.

nijntje in de mode (Nederlands en Engels), 48 pagina's, ISBN 978 90 5647 507 9, 14,95 Euro 


 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten