Ondertussen in Utrecht: Overvecht

Plan Einstein, foto Jan-Kees Steenman
Plan Einstein, foto Jan-Kees Steenman

Het Centraal Museum Utrecht vraagt ieder half jaar onder de noemer ‘Ondertussen in Utrecht’ een groep bewoners uit de stad Utrecht om een bespiegeling op de collectie te geven. 

Overvecht

Deze keer vroeg het museum bewoners uit de wijk Overvecht en zes bewoners van AZC Einsteindreef. In koppels van twee zochten zij een kunstwerk voor elkaar uit in het Centraal Museum. De resultaten zijn te zien en horen in AZC Einsteindreef en in het Centraal Museum; In het Centraal Museum is tot eind 2018 elke zes weken een ander koppel te beluisteren bij de werken die ze hebben uitgekozen. In Plan Einstein zijn gedurende dezelfde periode replica’s van de uitgekozen werken te zien in een presentatie. Ook daarbij zijn geluidsfragmenten van de opnames te horen.

Voor dit project gaat onze speciale dank uit naar de deelnemers van het project, Welkom in Utrecht en plan Einstein.

Culturele Zondagen: Noordwaarts

Op 22 april zal de Culturele Zondag: Noordwaarts plaatsvinden. Ga op pad en (her)ontdek je eigen wijk of Utrecht. In het AZC Einsteindreef zijn de replica’s van zes kunstwerken te zien uit het Centraal Museum met bijbehorende geluidsfragmenten. Deze kunstwerken zijn gekozen door bewoners uit de wijk Overvecht en zes bewoners van AZC Einstein. 

In samenwerking met:

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten