Ondertussen in Utrecht: Sint Maarten

Foto door Ernst Moritz
Foto door Ernst Moritz

Ieder half jaar, in april en november, nodigt het Centraal Museum een groep bewoners uit de stad Utrecht uit om vanuit een actueel of maatschappelijk thema een bespiegeling op de collectie te geven.

Omdat dit jaar de 1700ste geboortedag van Sint Maarten groots gevierd wordt, vroeg het museum aan elf leden van de Domkerk een werk te kiezen uit de collectie opstelling De Wereld van Utrecht. Een werk dat voor hen de waarden van Sint Maarten in zicht draagt. De Domkerk is gewijd aan Sint Maarten, en onder andere de predikant Ds. Netty de Jong – Dorland heeft een werk uitgekozen. Elf lampionnen belichten de keuzes uit de collectie en de motivatie van deze groep Utrechters. Vormgeefster Lotte van Laatum maakte deze lampionnen volgens een traditionele techniek van wilgentenen en vloeipapier.

In welke werken vindt u de waarden van Sint Maarten terug?

 

Activiteiten 6 november 2016
Op zondag 6 november organiseert het Centraal Museum meerdere activiteiten in het kader van de Sint Maartens viering. Een inspirerend programma voor volwassenen vanuit belangrijke waarden van het leven, zoals compassie en barmhartigheid. 

Alternatieve Dienst
Tijdens de Alternatieve Dienst zal Dirk Neven, predikant van de Nicolaïkerk, verdieping geven bij een aantal werken van kunstenaar Craigie Horsfield in de tentoonstelling How the World Occurs.

Een warme deken voor de bedelaar
Gedurende de dag worden er rondleidingen georganiseerd. Startpunt van de rondleiding is de presentatie Ondertussen in Utrecht: Sint Maarten.

Bekijk de activiteiten in onze agenda voor actuele tijden en meer informatie.

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten