Red Bull Art of Can

The Red Bull Aeroplane, Douglas Vale, 2011
The Red Bull Aeroplane, Douglas Vale, 2011

Creatieve geesten vanuit het hele land zijn opgestaan om hun blik op de bekende Red Bull blikjes te verruimen. De rode stier ging op zoek naar de grappigste en meest inspirerende stukken kunst gemaakt van het blauw- en zilverkleurige blikje en heeft deze met veel succes gevonden: meer dan 200 kunstwerken zijn ingeleverd ter beoordeling. De professionele jury selecteerde zestig hoogwaardige meesterwerken die hun welverdiende faam tijdens de expositie in het Centraal Museum in Utrecht krijgen.

Jury

De jury heeft zich aandachtig gebogen over meer dan 200 kunstwerken en selecteerde zestig briljante ideeën die de aandacht verdienen in het Centraal Museum in Utrecht. De jury bestaat uit Olivier Wegloop, ondernemer en creatief directeur van Boomerang, Edwin Jacobs, directeur Centraal Museum Utrecht en Bas Kosters, modeontwerper. Drie heren die op basis van hun jarenlange, creatieve ervaring en expertise een kritische keuze konden maken.

Aluminium kunst

De kunst om van blikjes Red Bull een meesterwerk te maken, ontstond in 1999. Over de hele wereld, van Europa tot Nieuw-Zeeland, werden tentoonstellingen georganiseerd. In landen als Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Engeland, Zuid-Afrika, Singapore en de VS raakten artiesten geïnspireerd om van aluminium een kunstwerk te maken. De meest uiteenlopende kunststukken werden tentoongesteld. Nu is Nederland aan de beurt om haar blik op blik te verruimen.

Creative Studio - Who's afraid of Red Bull, Yellow and Blue? 

Stephane Kaas (Amsterdam 1984) maakte deze film van het project van Jurjen Semeijn (Eindhoven 1974) die deze maakte in de Red Bull Creative Studio. Tijdens de tentoonstelling is de film te zien in de aula van het museum.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten