Studio Vertigo - Robbie Cornelissen

Robbie Cornelissen aan het werk
Robbie Cornelissen aan het werk

foto: Adriaan van Dam

Het Centraal Museum toont van 11 maart t/m 29 mei 2011 de tentoonstelling Studio Vertigo – Robbie Cornelissen met hierin uiteenlopend werk van deze toonaangevende Nederlandse hedendaagse tekenaar. De tentoonstelling, waarin de ontwikkeling van zijn oeuvre in de afgelopen 10 jaar centraal staat, verbreedt op spectaculaire wijze het idee van wat gewoonlijk ‘een tekening’ wordt genoemd. De kunstenaar werkt live aan een lijntekening van 4.40 bij 17 meter, die gedurende de tentoonstelling samen met kunstacademiestudenten op zaal wordt uitgevoerd. In De Werkplaats kunnen bezoekers zelf aan de slag met verschillende facetten van het tekenen en zich zo verdiepen in het werk van de kunstenaar, in diens werkproces en in verschillende tekentechnieken.

Animatiefilmfestival de lijn

Op zondagmiddag 22 mei organiseerde het Centraal Museum het animatiefilmfestival De Lijn. Het filmfestival presenteerde voor een volle zaal de 10 best getekende animaties geïnspireerd op het werk van Cornelissen. De vakjury bestaande uit Robbie Cornelissen, Edwin Jacobs  Erik van Drunen (werkzaam bij het NIAf en als docent animatiegeschiedenis en –theorie aan de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel) en Christa Moesker (freelance animator/illustrator), kozen een winnaar en een runner-up uit de 10 nominaties.

De winnaar van het festival werd Sjaak Rood met zijn animatiefilm De Lijn.

 

 

De runnner-up is Kevin Nieuwenhuijs, met zijn animatiefilm Daydream of a Statue. Kevin Niewenhuijs is beeldend kunstenaar en maakt tijdens zijn bezoek aan de tentoonstelling Vertigo zijn eerste animatie op de animatietafel in de tentoonstelling.

 

 

Reageer op deze tentoonstelling

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten