Toegankelijkheid

Toegankelijkheid in het hoofdgebouw

Houdt u er rekening mee dat voor rolstoel- en rollatorgebruikers enkele deuren lastig te openen zijn. De bovenkapel en de entresols van Expo 2 en 3 zijn alleen via trappen bereikbaar. De entresols worden niet bij elke expositie gebruikt. Er is een invalidetoilet beschikbaar in de garderobe en bij het auditorium/expo 2.

U kunt de route voor rolstoel en buggy krijgen bij de kassa of hier downloaden. 

Rolstoel te leen

Met het oog op de veiligheid van de collectie zijn scootmobielen niet toegestaan in het museum. Wanneer u gebruik maakt van een scootmobiel, kunt u een rolstoel lenen in het museum. In overleg met de gastheer- of vrouw kunt u uw scootmobiel parkeren in de entreehal van het museum.

Rietveld Schröderhuis

Het Rietveld Schröderhuis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden zijn er (nog) geen speciale voorzieningen.

Dovenlus

Het Centraal Museum biedt slechthorenden de mogelijkheid om tijdens lezingen en presentaties gebruik te maken van een dovenlus. De apparatuur voor de ringleiding is te reserveren via  +31(0)30- 236 2349 en af te halen bij de entree.

Faciliteiten

Het Centraal Museum beschikt over twee hoepelrolstoelen. Op het Nicolaaskerkhof is een invalidenparkeerplaats.

Contact

Heeft u vragen over toegankelijkheid, of wilt u bijzonderheden omtrent uw bezoek vooraf bespreken met één van onze medewerkers, neem dan tijdens openingstijden contact op met het Informatiecentrum via +31 (0)30-2362353 of info@centraalmuseum.nl.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten