Nieuwe aanwinst Droog Design

Het Centraal Museum heeft onlangs de collectie toegepaste kunst uitgebreid met de aankoop van Time is Life. Time is Life ontworpen in 2011 door Metahaven en wordt gepromoot door droog. Het kleed is maar liefst 13 meter lang en verbeeldt de verschillende levensstadia die een mens doorloopt: geboorte, kind, puber, adolescent, volwassene en bejaarde. Elke fase van het leven is op een grafische manier vertaald naar een patroon. De patronen variëren van heel abstracte vormen tot motieven die doen denken aan klassieke Perzische kleden. Het kleed kan een hele menselijke levenscyclus tonen door het tapijt geheel uit te rollen. Je kan er ook per levensfase een stuk uit snijden. Time is Life is nu te zien in Expo 6.

Natalie Dubois, conservator toegepaste kunst: “Een mensenleven in 13 meter. één tapijt voor heel je leven.  Het Centraal Museum snijdt niet in het kleed, maar heeft 4 meter uitgerold. Kan jij zien welke levensfase dit deel toont?”

Momenteel worden in Expo 7 al eerdere aankopen van Droog Design getoond. De tentoonstelling Vroeg Droog: de beginjaren van Droog Design presenteert topstukken van Droog Design uit de jaren ’90.  

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten