Centraal Museum verwelkomt 50.000ste bezoeker voor Pyke Koch-tentoonstelling

50.000e bezoeker Pyke Koch tentoonstelling

Op 27 februari heeft het Centraal Museum Utrecht de 50.000ste bezoeker voor de tentoonstelling De Wereld van Pyke Koch mogen verwelkomen. Artistiek directeur Bart Rutten gaf Leonie de Goei en Titia van Duin beiden de catalogus Pyke Koch cadeau.

De dag begon rommelig voor Utrechtse Leonie. Haar dochter had vanuit Groningen een half uur vertraging en vervolgens vonden ze elkaar niet direct. Dit oponthoud zorgde er wel voor dat zij als 50.000ste bezoeker de tentoonstelling De Wereld van Pyke Koch binnenkwamen.

De tentoonstelling over Pyke Koch is nog te zien tot en met 18 maart a.s. Pyke Koch is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme in Nederland. In de tentoonstelling De wereld van Pyke Koch worden het werk en het leven van de kunstenaar vanuit een contemporaine context belicht. Het is de grootste tentoonstelling over Pyke Koch in meer dan 20 jaar.