Collectie on tour: Pipilotti Rist, Expecting

Pipilotti Rist, Expecting
Pipilotti Rist, Expecting

De collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 50.000 objecten en archiefstukken. Het is onmogelijk deze allemaal tegelijkertijd in het museum te tonen. Het is daarom fantastisch als kunstwerken elders kunnen worden getoond, zoals nu het geval is met de bijzondere video-installatie Expecting van Pipilotti Rist (1962).

In 2002 verwierf het Centraal Museum met de hulp van de (toen nog) Mondriaan Stichting en Vereniging Rembrandt Expecting van Piplotti Rist. Dit site-specific kunstwerk maakte de Zwitserse kunstenares voor de kapel van het museum, waar het lange tijd werd tentoongesteld. Vanwege de verbouwing in 2013, werd in samenwerking met Rist het kunstwerk aangepast, zodat deze ook buiten de oorspronkelijke locatie kan worden getoond. In 2014 is dat voor het eerst gebeurd in de tentoonstelling Surreële Werelden.

 

Momenteel wordt voor het eerst de bijzondere installatie gepresenteerd buiten de muren van het Centraal Museum. Expecting maakt deel uit van de tentoonstelling Kairos Castle, die wordt getoond in het Kasteel van Gaasbeek (België). Meer informatie over de tentoonstelling treft u hier

Voor meer informatie over Expecting in de online collectie, klik hier.

 

 

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten