Nu te bekijken: Jaarverslag 2016

Het jaarverslag 2016 van het Centraal Museum is nu online te bewonderen.

De hoogtepunten in beeld

Op 6 februari 2016 opende het nijntje museum dat vanaf het eerste moment een grote publiekstrekker bleek te zijn. Die dag markeerde de start van een heel succesvol jaar voor het Centraal Museum. In de tweede helft van april was het opnieuw feest met de voltooiing van de enorme verbouwing en de opening van het vernieuwde museum.

Een volgend hoogtepunt was de ondertekening van de intentieverklaring tussen de Alte Pinakothek München en het Centraal Museum. De twee musea gaan samenwerken rond de tentoonstelling over de Utrechtse Caravaggisten in 2018. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. De tentoonstellingen HAAR!, Trots van de Stad. De Utrechtse Domtoren en de overzichtstentoonstelling How the world occurs met werken van Craigie Horsfield werden zowel door de pers als door de bezoekers goed ontvangen. Dit alles had een recordaantal bezoekers tot resultaat. Met 285.000 bezoekers zijn de aantallen ten opzichte van voorafgaande jaren verdubbeld.

> Bekijk het jaarverslag

Overzicht van jaarverslagen

Een volledig overzicht van alle jaarverslagen, waaronder het financieel jaarverslag, is online te bekijken.

> Bekijk het volledige overzicht of het financieel jaarverslag