Muziekcompetitie Art Rocks 2018 gaat van start

Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. De ruim 50 kunstwerken en objecten waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren in 2018, behoren tot de collecties van zeven toonaangevende Nederlandse musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum, Bonnefantenmuseum, Drents Museum, Tropenmuseum, Museum Prinsenhof Delft en het Centraal Museum Utrecht. De finale zal wederom plaatsvinden in Paradiso.

Muzikanten uit alle genres kunnen tussen 28 augustus en 15 oktober hun nummer inzenden voor muziekcompetitie Art Rocks. Uit alle inzendingen selecteert een vakjury 56 muziekacts. Deze acts spelen tijdens de voorrondes hun nummer live bij het kunstwerk in een van de zeven musea. De beste acht acts strijden in de finale in poppodium Paradiso voor de titel, een geldprijs van € 1000,- en een videoclip.

Museumronde Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum Utrecht heeft acht kunstwerken geselecteerd, van de wereldberoemde meubelontwerper Rietveld tot het magisch realisme van Koch. Op 28 augustus worden de ambassadeurs van dit jaar bekendgemaakt. Een van de ambassadeurs geeft een masterclass songwriting in het museum. De museumronde zal op 6 december plaatsvinden in Centraal Museum Utrecht. De muzikanten zullen hun nummer bij het gekozen kunstwerk spelen.

Collectie, Centraal Museum Utrecht /  Ernst Moritz
Collectie, Centraal Museum Utrecht / Ernst Moritz