Samenwerking De Bijenkorf, Jan Taminiau en Centraal Museum

Etalage Jan Taminiau in De Bijenkorf Utrecht
Etalage Jan Taminiau in De Bijenkorf Utrecht

In het kader Jan Taminiau: Reflections zijn de Bijenkorf Utrecht en het Centraal Museum een bijzondere samenwerking aangegaan. Vanaf 16 april zijn twee prachtige etalages aan de Lange Viestraat ingericht ter ere van de tentoonstelling. In de ene etalage kunnen voorbijgangers zich vergapen aan een viertal prachtige creaties van Jan Taminiau. Daarnaast is een etalage ingericht ter ere van de aankomende publicatie Jan Taminiau, die vanaf 21 april te koop is in heel Nederland, waaronder in De Bijenkorf en de museumwinkel van het Centraal Museum.

Ninke Bloemberg, modeconservator Centraal Museum: "De samenwerking in het kader van de grootste tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections onderstreept het feit dat we, na diverse verbouwingen bij beide instellingen, ambitieus vooruit kijken. Het is heel prettig om hierin krachtige partners in de stad Utrecht te vinden en een nog groter publiek te laten genieten van mode."  

Joyce Verdijk, storemanager van de Bijenkorf Utrecht: "We zijn bijzonder trots op deze unieke samenwerking met het Centraal Museum.  De etalages zijn vormgegeven door Maarten Spruyt met de werken van Jan Taminiau en zijn een visitekaartje voor de tentoonstelling en ook voor ons als de Bijenkorf. Het zijn stukken die nergens anders te bewonderen zijn en dus een verlengstuk van de tentoonstelling waarmee we velen hopen te inspireren."

De etalages zijn vanaf 16 april te bewonderen in de Bijenkorf Utrecht aan de Lange Viestraat in Utrecht.

? Uitloggen

Inloggen

Mijn laatst bekeken objecten